Eveniment-Social

Cum vede derularea cursurilor în plină pandemie de Covid-19 rectorul Tudorel Toader: „Personal aş opta pentru cursuri față în faţă” – FOTO, VIDEO

Publicat: 27 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum vede derularea cursurilor în plină pandemie de Covid-19 rectorul Tudorel Toader Personal aş opta pentru cursuri față în faţă - FOTO VIDEO
Prof. univ. dr. Tudorel Toader, despre derularea cursurilor în plină pandemie de Covid-19 la UAIC Iași

Astăzi, 27 septembrie 2021, de la ora 11.00, în Aulă Magna „Mihai Eminescu” a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar 2021 – 2022 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Cu acest prilej au fost prezenţi rectorul UAIC, prof. univ. dr. Tudorel Toader, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, prefectul judeţul Iaşi, Marian Grigoraș, dar şi fostul ministru al Educaţiei, Daniel P. Funeriu, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iași, dar și președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Cu această ocazie, rectorul universităţii a fost interpelat cum vede derularea cursurilor în plină pandemie de Covid-19.

„Bine aţi revenit la UAIC Iaşi. Deschidem anul universitar 2021 – 2022 sub auspiciile astea destul de sevedere şi imprevizibile pandemice. Noi după cum am comunicat, am luat măsuri de respectare a normelor epidemiologice, a normelor privind desfăşurarea activităţii, sperând că pe de-o parte să protejăm sănătatea membrilor comunităţii academice, pe de altă parte să continuăm procesul didactic, să îndeplinim misiunea pe care o avem, iar tinerii care au venit la universitatea noastră să se împlinească, să înveţe, să urmeze profilul profesional şi social pentru care au venit şi pentru care merită să facă acest demers.

După cum este cunoscut, am propus Senatului universităţii ca să transferăm, să delegăm competentele la nivel de facultăţi în stabilrea scenariului, modalităţilor de desfăşurării a activităţii didactice. De ce? Pentru că facultăţile ştiu cel mai bine posibilităţile de desfăşurare a seminarelor, cursurilor, laboratoarelor, cu respectarea normelor legale, distanţă, etc, pentru a nu avea probleme de sănătate şi să se desfăşoare activitatea normal. Cel mai important este că ne îndeplinim rolul informativ, să ne protejăm sănătatea şi să respectăm legea, iar viaţa să meargă înainte.

Eu personal prefer fata în faţă. Vreau să vă spun că studenţii în mare măsură vor fata în faţă pentru că transmiterea informaţiei este cea fata în faţă. Atunci poţi să pui accent pe o idee, pe alta. Mă voi plia şi eu pe cele stabilitate la nivel de facultate. Mi-e greu să cred oricum că la şcoală doctorala voi ţine online cursurile, pentru că sunt foarte puţini, îi voi chema fizic”, a transmis rectorul Tudorel Toader.

Adauga un comentariu