Local

Cum vor începe cursurile, în noul an academic 2021-2022, la Universitatea „Cuza” din Iaşi în plin val 4 al pandemiei de COVID-19! Astăzi, 23 septembrie 2021, are loc o importantă şedinţă a Senatului instituţiei – EXCLUSIV/UPDATE

Publicat: 23 sept. 2021
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi şi în plin val 4 al pandemiei de COVID-19, conducerea instituţiei urmează a stabili modul în care vor începe cursurile în anul academic 2021-2021!

În acest sens, astăzi, 23 septembrie 2021, are loc o importanţă şedinţa a Senatului instituţiei şi pe această temă. Decizia acestui important for universitar are rol consultativ. Conform deciziei Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), decizia finală o are rectorul şi Biroul Executiv al Consiliului de Administraţie (BECA).

UPDATE: Rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza, prof. univ. dr. Tudorel Toader a precizat faptul că activitățile didactice se vor stabili de fiecare facultate în parte:

Activitățile didactice la UAIC, 2021-2022!
Dupa consultarea Senatului, conducerea executiva a UAIC a hotarat ca modalitatea de desfășurare a activităților didactice și de cercetare științifică sa fie stabilita de către conducerea fiecărei facultăți, cu respectarea prevederilor legale și a evoluțiilor epidemiologice! a menționat prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Astăzi, conducerea Universității ” Alexandru Ioan Cuza” va decide cum vor începe cursurile în noul an academic

Altfel spus, conducerea Universității ” Alexandru Ioan Cuza” se va întâlni astăzi pentru a stabili cum vor începe cursurile în noul an academic. Sursele reporterilor Cotidianului BUNĂ ZIUA IAŞI (BZI) arata că orele se vor adapta în funcție de evoluția epidemiologică :

„La UAIC, cursurile vor începe cu cele 25 la sută cursuri on-line. Mai departe, instituția  se va adapta în funcție de evoluția epidemiologică, numărul de infectări cu COVID-19. Astfel, pe 27 septembrie că avea loc deschiderea oficială a anului universitar. În acest context, este menţinută Hotărârea de Senat din vară. Seminariile și laboratoarele fata în faţă. Cursurile la zi , 25 la sută on-line, 75 la sută  fata în faţă. Cursurile la ID și IFR: 25 la sută fata în faţă și 75 la sută on-line. Scenariul poate să fie modificat în funcție de evoluția pandemiei și reglementările legale!”, au precizat surse din cadrul Universităţii „Cuza” pentru BZI.

La Universitatea Tehnică din Iași, studenții, la începutul noului an academic, 2021-2022, vor începe activitatea în sistem hibrid

Pe de altă parte, Universitatea Tehnică din Iași a luat decizia de a începe activitatea academică în sistem hibrid. Vorbim despre faptul că laboratoarele și seminariile se vor desfășura în fizic iar cursurile se vor desfășura în sistemul on-line:

„În mod cert, fiind vorba despre o universitate prin excelență cu aplicabilitate practică, nu putem comuta activitățile în întregime on-line. În plus, experiența anului trecut, în care am avut doar șase cazuri de infectare în rândul studenților cazați în Campusul «Tudor Vladimirescu» și nu am fost nevoiți să suspendăm activitățile on-site ale niciunei facultăți, ne face încrezători că vom putea să ne protejăm și în acest an”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Universitatea de Științele Vieții din Iași și-a început deja activitatea academică

Universitatea de Științele Vieții din Iași a început deja activitatea academică. Deschiderea oficială pentru anul academic 2021-2022 a avut loc pe data de 20 septembrie 2021 în Aulă Magna „Haralamb Vasiliu”, proaspăt reabilitată și modernizată. Pentru a respecta toate condițiile de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, la festivitate au participat un număr restrâns de cadre didactice și studenți.

Sistemul în care USV Iași își va desfășura activitatea este unul față în față. Toți studenții vor participa în mod fizic la cursuri, seminarii și laboratoare.

Comentarii
  • Personalul nu poarta masca incepand de la poarta! Cand mai vin si miile de studenti, covidul va dansa in universitate. In salile de curs zeci de studenti fara nicio distantare? In camine s-a intrat fara niciun fel de restrictie.

  • mincinosii , au dat deja dispozitiile de cazare si au facut sedinta dupa aceea , au strecurat ideea ca daca copiii nu se cazeaza pierd dreptul la camin si in semestrul doi (daca?!?) se incepe fizic , ei , copiii nu or sa mai aba unde sta la camin. si uite asa copiii stau in camin cheltuaia deh=geaba pe capul parintilor , uaic incaseaza taxa de cazare si scoala -ioc, nu se mai face nimic. la facultatile grele ( info) , isi cumpara proiectele si temele , platesc pe cate unul sa intre in examen sa i faca subiectele , se duce totul dracului, or sa iasa o generatie de retardati invatati s copie si sa minta si sa se descurce pe spinarea si banii parintilor.

Adauga un comentariu