Magazin

Cumpără perne confortabile care să-ți îmbunătățească nivelul de odihnă

Publicat: 04 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cumpără perne confortabile care să-ți îmbunătățească nivelul de odihnă

Te-ai hotărât să faci o schimbare în dormitorul tău, astfel încât să crești nivelul de confort? Ai început cu elementul principal, patul, deci ești în căutarea unor accesorii de calitate, delicate și moi care să-ți asigure un somn liniștit. Înainte de a porni la cumpărături, consultă următoarele recomandări pentru a ști la ce anume să fii atent atunci când alegi o pernă pentru dormitorul tău.

Cum știi că ai găsit perna de care ai nevoie?

 

  • Gradul de confort

 

Acesta se află în top atunci când vorbim despre criteriile alegerii unei perne. Indiferent de poziția în care alegi să te odihnești, rolul unei perne este acela de a-ți asigura relaxarea constantă a mușchilor pe toată durata somnului. 

  • Respirabilitate

Cine ar putea dormi liniștit pe o pernă supraîncălzită? Perna de care ai nevoie pentru a evita această situație este cea care oferă un flux de aerisire, indiferent de nivelul de fermitate pe care îl preferi. 

  • Întreținere ușoară

Și acesta este un aspect de care e bine să ții cont, în special dacă suferi de alergii sau dacă obișnuiești să speli des pernele. Confortul nu presupune doar un material pufos sau o umplutură moale, ci vizează aspecte care îți mențin sănătatea pe termen lung. Ferește-te de alergii și acumulări de bacterii sau acarieni! Caută tipul de pernă care permite spălarea la mașina automată și care, mai mult decât atât, rezistă la spălări frecvente.

  • Husă detașabilă

O idee ingenioasă este aceea de a achiziționa perne cu huse care pot fi spălate separat de pernă. Dacă preferi anumite perne dar care nu rezistă la spălări automate ori dacă vrei să le prelungești durata de viață, atunci pune la mașina de spălat doar husele. Astfel, îți menții sănătatea, te ferești de alergii și te poți bucura de pernele favorite cât mai mult timp.

Tipuri de perne

Problema alegerii tipului de pernă adecvat trebuie analizată în amănunt. Și asta deoarece fiecare dintre noi vedem diferit noțiunea de confort. Unii dintre noi ne răsfățăm cu perne moi și pufoase, în timp ce pentru alții, niște perne tari ar fi soluția optimă pentru durerile de gât cu care se trezesc frecvent. De exemplu, cei care obișnuiesc să doarmă pe o parte ar putea să caute perne moi care să se adapteze după forma gâtului și a capului. Pernele tari și ferme sunt necesare dacă preferi să dormi pe spate.

  • Perne cu puf

Sunt acele perne pufoase și considerate de lux, pe care le regăsești, de obicei, în hoteluri. Prezintă multiple avantaje precum: adaptare după anatomia gâtului, durabilitate în timp, cu proprietăți termoreglabile. Sunt, practic, o investiție. Nu permit supraîncălzirea în timpul somnului și în plus, își păstrează forma zeci de ani.

  • Perne umplute cu pene

 Pe acestea le găsești la cele mai avantajoase prețuri și care, în plus, sunt ușor de întreținut, au o umplutură naturală, deci sunt recomandate persoanelor care suferă de alergii. Sunt perne confortabile dacă preferi să dormi pe spate sau pe o parte. Acest tip de pernă îți va oferi suportul necesar pentru un nivel optim de odihnă.

  • Perne din bumbac

Sunt perne naturale, fără materiale sintetice, sugerate persoanelor alergice. Simplu de întreținut, din material ușor care permite circulația aerului și nu menține mirosuri în țesături. Ce îți poți dori mai mult? Sunt cele mai versatile perne și sunt indicate pentru cei care dorm pe o parte, pe spate sau pe burtă. Important de reținut este gradul ridicat de fermitate al acestora față de restul pernelor. Astfel, nu se vor modela după forma gâtului și a capului, fiind mai rigide. 

 

  • Perne hipoalergenice

 

Perna hipoalergenică medicinală este o categorie mai specială de perne. Materiile prime folosite la fabricarea umpluturii sunt sterile. Tehnologia automată de producție, condițiile de depozitare și transport garantează puritatea absolută și absența micro-organismelor. Printre avantajele categoriei de perne hipoalergenice medicinale clasice amintim câteva: elasticitate mare, durabilitate la utilizare, asigură permeabilitatea aerului, oferă suport pentru gât, umeri, cap și conferă micromasaj prin mișcare. Este concepută pentru persoanele alergice, mulțumită materialului care permite spălarea automată la temperatura de 95 grade Celsius. Astfel, șansa de supraviețuire a bacteriilor și acarienilor este redusă drastic.

Adauga un comentariu