Actualitate

Cumpărături de Black Friday. Sfaturi pentru achiziții în siguranță

Publicat: 04 nov. 2019

Cumpărături de Black Friday. Această zi este cea mai așteptată pentru cumpărături, iar magazinele fac cele mai mari vânzări din an.

Black Friday este cea mai importantă zi pentru cumpărături. În această zi magazinele fac cele mai mari reduceri şi este ziua în care se cumpără cel mai mult.

Dacă plănuiţi să vă faceţi cumpărăturile în magazine sau pe internet, este cazul să vă faceţi de pe acum strategiile cu privire la cumpărături.

Cumpărături de Black Friday

În cele ce urmează vă prezentăm 5 sfaturi utile, despre cum puteţi face cumpărături în siguranţă. Astfel, veți fi feriți de frauda legată de carduri.

1. Folosiţi un card de economii

Cardurile de economii oferă 2 beneficii importante: protecţia anti-fraudă. Aceasta însoţeşte cardurile obişnuite şi vă protejează de activităţi neautorizate, limitând riscul cheltuielilor frauduloase. În al doilea rând sunt păstrate limitele unui buget.

2. Cumpărături de Black Friday cu cardul de cumpărături

Dacă nu doriţi să aveţi un buget limitat sau alte piedici la cumpărare, puteţi opta pentru folosirea unui card de cumpărături. Acestea includ sisteme anti-frauda, ce vă protejează de plăţi neautorizate. Cardurile de debit nu oferă acest tip de protecţie. Astfel, în caz de fraudă, banii furaţi sunt retraşi direct din contul de salarii.

3. Limitaţi-vă la site-uri de încredere

Acest sfat nu este util doar în Lunea Cibernetică. Dacă faceţi cumpărături online, este indicat să vă limitaţi la site-uri de încredere. Chiar dacă găsiţi oferte extrem de tentante, evitați site-urile de care nu aţi mai auzit. Acestea apar doar cu ocazia sărbătorilor şi dispar la scurt timp după acestea. Pentru a verifica dacă un magazin online este sau nu de încrede, este indicat să citiţi părerile cumpărătorilor pe Google.

4. Atenție la ofertele care par prea bune ca să fie adevărate

Cumpărături de Black Friday. Dacă găsiţi oferte extrem de avantajoase implicând nişte preţuri ireal de mici, puteţi fi siguri că nu sunt reale. Acest lucru este valabil pentru electronice, haine de firma, jucării şi alte articole. Acest sfat este valabil şi în cazul link-urilor misterioase şi ofertelor primite pe email. De obicei acestea sunt înşelătorii, menite să vă fure bani sau informaţii. Odată accesate, aceste linkuri pot instala viruşi sau programe malware pe computer.

5. Folosiţi o parolă diferită

Este indicat să aveţi parole diferite în cazul unor conturi diferite. Dacă vi se cere să vă faceţi un cont, pe un site, folosiţi o parola diferită de celelalte. Și aceasta pentru că la astfel de site-uri li se sparge baza de date, extrem de frecvent, de către hackeri. Aşadar, sub nicio formă nu este bine să folosiţi acceași parolă ca şi cea de email sau a contului bancar.loading...

Adauga un comentariu