International

Cuprins de nervi, președintele Braziliei a sărit să bată un youtuber celebru – VIDEO

Publicat: 19 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cuprins de nervi președintele Braziliei a sărit să bată un youtuber celebru - VIDEO

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a sărit să bată un youtuber care l-a insultat, joi, 18 august. Momentul a fost transmis de un post de ştiri brazilian.

În timp ce preşedintele Bolsonaro îşi făcea selfie-uri cu susţinătorii săi în apropierea Palatului Planalto, şeful de stat a fost interpelat de Wilker Leao, un caporal din armată cunoscut pentru că îşi filmează confruntările cu susţinătorii liderului de dreapta şi le postează pe reţelele de socializare.

Președintele Braziliei a sărit să bată un youtuber

În imaginile video în care preşedintele Braziliei a sărit să bată un youtuber, Leao poate fi auzit cum îl întreabă pe Bolsonaro despre alianţa să cu un grup de partide de centru şi de dreapta numit „Centrao”, care deţine un număr mare de locuri în Congres.

Preşedintele Bolsonaro şi contracandidatul său de stânga, fostul preşedinte Luiz Inacio Lulă da Silva, şi-au lansat marţi, 15 august, campaniile prezidenţiale rivale în vederea alegerilor din octombrie.

Lulă rămâne prima opţiune pentru un procent de 47% dintre alegătorii brazilieni, conform unui sondaj de opinie realizat la nivel naţional de institutul Datafolha şi publicat joi seară, 18 august, de cotidianul Folha de S. Paulo.

Dar diferenţa se micşorează, Bolsonaro crescând cu trei puncte procentuale faţă de ultimul sondaj de la sfârşitul lunii iulie.

Potrivit videoclipului difuzat de postul de ştiri, Leao este văzut fiind împins de un aparent ofiţer de securitate şi refuzând să plece, începe să îl insulte pe preşedinte, numindu-l „laş” şi „golan”.

„Vin aici în fiecare zi, Bolsonaro. Să vedem dacă ai curajul să ieşi şi să vorbeşti cu mine”, spune Leao.

Preşedintele Braziliei poate fi văzut ieşind din maşina sa spunând că vrea să vorbească cu Leao și îl apucă de guler pe youtuber.

„Vino încoace, vino încoace să vorbeşti cu mine”, spune el, ajungând la telefonul lui Leao.

După încăierare, preşedintele Bolsonaro şi Leao pot fi văzuţi vorbind mai calm.

„Poţi să vorbeşti cu mine cât vrei, poţi să vorbeşti cât vrei. Nu este nicio problemă. De ce această agresivitate?” spune Bolsonaro.

„Pentru că atunci când vorbesc cu dumneavoastră, domnule, calm, când am fost acolo, mi s-a interzis să mai intru acolo pentru a vorbi calm cu dumneavoastră, domnule”, răspunde Leao.

În acest sens, biroul de presă al lui Bolsonaro şi Wilker Leao nu au răspuns solicitării CNN de a face comentarii.

Discuție telefonică între Vladimir Putin și președintele brazilian

Într-un alt context, amintim că după o convorbire telefonică între Putin şi preşedintele brazilian Jair Bolsonaro în contextul foametei mondiale, Kremlinul a declarat luni, 27 iunie, ca Rusia îşi va îndeplini obligaţiile față de aceasta. Astfel, apelul a survenit pe fondul temerilor crescânde cu privire la penurii alimentare cauzate de probleme legate de exportul de cereale şi îngrăşăminte din Ucraina şi Rusia. Se pare că în timpul convorbirii, Putin şi-a reiterat cererea ca sancţiunile occidentale să fie ridicate pentru a permite Rusiei să exporte îngrăşăminte şi alimente.

Apelul celor doi preşedinţi a fost programat astfel încât să coincidă cu summitul G7 din Bavaria, după ce Rusia a fost exclusă din Grupul celor Opt în urma anexării Crimeii. Conflictul dintre Rusia și Ucraina împiedică cerealele să părăsească porturile ţării şi scumpeşte alimentele pe tot globul, în timp ce experţi şi grupuri de asistenţă avertizează asupra foametei în anumite părţi ale Africii şi în altă zone.

Profitând de summit, liderii G7 au anunţat interzicerea importurilor de aur rusesc, cu scopul de a opri luptele şi de a tăia sursele Moscovei de finanţare a războiului.

În repetate rânduri, Rusia a susţinut că sancţiunile occidentale au un efect redus asupra sa şi că are alte pieţe de desfăşurare pentru mărfurile sale, iar potrivit guvernului rus, în timpul apelului cu preşedintele Braziliei, Putin a reafirmat că vrea „să consolideze în mod constant parteneriatul strategic dintre cele două ţări” din punct de vedere al energiei şi agriculturii.

Acum însă, președintele Braziliei a fost implicat într-o altercație, după ce a sărit să bată un youtuber.

Adauga un comentariu