Local

Curățenia de primăvară este în plină desfășurare sub sloganul „Iașul nostru curat”

Publicat: 31 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Curățenia de primăvară este în plină desfășurare sub sloganul Iașul nostru curat
Până pe 11 aprilie, vor fi salubrizate toate străzile și toate bulevardele Iașului

Primăria Municipiului Iași a anunțat că lucrările pentru buna funcționare a orașului și redarea aspectului civilizat sunt în plină desfășurare. La efectuarea ordinii publice s-au alăturat instituțiile Citadin SA, Salubris SA; Servicii Publice SA și Compania de Transport Public SA. Până pe 11 aprilie, vor fi salubrizate toate străzile și toate bulevardele orașului.

De la începutul primăverii au fost demarate diverse activități cu scopul de a amenaja și salubriza toate zonele orașului Iași. Companiile responsabile de ordinea publică alături de Primăria Municipiului Iași muncesc împreună pentru a reda splendoarea orașului. În fiecare zi se organizează operațiuni speciale care au ca scop principal bunăstarea cetățenilor și comoditatea acestora, și paralel cu asta, susținerea poporului ucrainean în contextul situației actuale din lume.

 o parcare noua
Pe Bulevadrul Nicolae Iorga nr.59 a fost înființată o nouă parcare

S-a amenajat o nouă parcare pe Bulevardul Nicolae Iorga

 autobuz care face curse speciale pentru elevi
CTP Iași au organizat curse speciale pentru elevi și pentru refugiații ucraineni plecați din calea războiului

Primăria Municipiului Iași a anunțat că lucrările pentru buna funcționare a orașului și redarea aspectului civilizat sunt în plină desfășurare, iar conducerea orașului, alături de instituțiile responsabile s-au mobilizat pentru a ajunge la rezultatul mult dorit.

La efectuarea ordinii publice s-au alăturat instituțiile Citadin SA, Salubris SA; Servicii Publice SA și Compania de Transport Public (CTP) Iași.

„Primăria Municipiului Iași și companiile municipale sunt mobilizate și lucrează pentru a asigura buna funcționare și aspectul civilizat al orașului, precum și ordinea publică”, anunță reprezentanții primăriei.

În continuare se instituția Citadin SA, se ocupă de reparația străzilor acolo unde este necesar și  amenajarea unei noi parcări pe Bulevardul Nicolae Iorga, iar reprezentanții CTP sunt alături de elevi și de refugiații ucraineni, asigurând curse speciale pentru aceștia, pe lângă activitățile cotidiene.

„În cursul zilei de ieri echipele Citadin SA au continuat să facă reparații pe strada Zugravi (în zona Școlii Gimnaziale „Ștefan Bârsănescu”), în cartierul Primăverii, pe strada Hlincea, strada Oancea, șoseaua Ștefan cel Mare, strada Brateș și să amenajeze o nouă parcare pe bulevardul Nicolae Iorga nr. 59. Lucrările continuă și astăzi. De asemenea, mai ales în cursul nopților, Citadin SA reface marcajele rutiere în zonele școlilor și bisericilor. În afara programului obișnuit, Compania de Transport Public SA asigură curse speciale pentru elevi, dar și transport pentru refugiații de război din Ucraina către Gară, Aeroport sau locuri de cazare temporară”, scrie Primăria Municipiului Iași.

o autoutilitara spala strazile
Curățenia de primăvară în orașul Iași se organizează încă din luna martie

Acțiuni de salubrizare în plină desfășurare: „Iașul nostru curat”

Citadin SA repara drumurile
Se efectuează lucrări de reparație a străzilor și înlocuirea mobilierului stradal defect

Cei de la Salubris nu pierd timpul degeaba, și continuă curățenia de primăvară peste tot. Până pe 11 aprilie, vor fi salubrizate toate străzile și toate bulevardele, de dimineață până seară de către angajații instituției.

„Continuăm, de asemenea, acțiunile de salubrizare stradală din cadrul campaniei de curățenie de primăvară «Iașul nostru curat». Echipele Salubris SA lucrează astăzi pe bulevardul Primăverii, între bulevardul Socola și podul Tudor Vladimirescu. Salubris SA lucrează pe bulevardele principale și în cartierele oraşului în zilele lucrătoare, între orele 8.00 și 18.00, până pe 11 aprilie”, anunță primăria orașului.

Pe lângă campania de salubrizare și curățenie a orașului, s-au organizat și activități de înverzire și împrospătare peste tot de către Compania de Servicii Publice din Iași. Aceștia s-au ocupat de plantări în cele în cele mai importante parcuri ale orașului și au înlocuit mobilierul stradal defect.

„Printre altele, Servicii Publice SA continuă să întrețină și să amenajeze noi spații verzi pe bulevardul Carol I, aleea Grigore Ghica Vodă și Casa Pătrată, să facă lucrări de întreținere și plantări în Parcul Regina Maria, Parcul Expoziției, Grădina Copou, să repare și să schimbe mobilierul stradal, indicatoare rutiere și popici metalici și să facă reparații la spații de joacă”, menționează reprezentanții municipalității ieșene.

Pe lângă instituțiile enumerate anterior și Poliția Locală se implică în demararea fără precedente a curățeniei de primăvară și susținerea proiectului „Iașul nostru curat”.

Adauga un comentariu