Eveniment-Social

Curs Online de Educație Incluzivă adresat profesorilor din regiunea transfrontalieră – jud. Iași, Botoșani, Vaslui, Galați

Publicat: 15 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Curs Online de Educație Incluzivă adresat profesorilor din regiunea transfrontalieră - jud. Iași Botoșani Vaslui Galați

Fundația “Alături de Voi” (ADV) România, organizează un curs online gratuit privind rolul cadrelor didactice și al managerilor instituțiilor de învățământ în consilierea, ghidarea în carieră a copiilor și tinerilor cu dizabilități. Cursul se va derula online, în perioada 18 – 21 octombrie și este disponibil gratuit cadrelor didactice din județele Iași, Botoșani, Vaslui și Galați.

Pentru profesorii și liderii instituțiilor de învățământ, care înțeleg că au un rol decisiv în facilitarea accesului la educația copiilor cu dizabilități, acest curs reprezintă o oportunitate de a deveni pionieri ai transformării sistemului de educație din țara noastră. Programul de formare profesională se finalizează cu diplomă de participare și reprezintă o ocazie de completare a dosarului de formare profesională continuă a cadrelor didactice, așa cum prevede și Legea 1/2011 (Art. 245).

Programul de formare profesională va fi susținut de mai mulți specialiști din cadrul Fundației “Alături de Voi” România – lider în economie socială și organizația care din anul 2002 transformă dizabilitatea în abilitate. Din anul 2006, ADV România a înființat UtilDeco – cea mai mare întreprindere socială de inserție din România și singura unitate protejată din România recunoscută de Comisia Europeană ca model de bune practici în domeniul integrării în muncă a persoanelor cu dizabilități și din grup vulnerabil. În 2016, fundația a înființat JobDirect – prima agenție de plasare și asistență la locul de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

Înscrierea la curs se face online, în limita locurilor disponibile, prin completarea și trimiterea formularului de înscriere de aici.

Cursul are loc în cadrul proiectului „Parteneriat transfrontalier pentru ghidarea în carieră incluzivă” nr. 2SOFT/1.1/145, implementat de Asociația “Keystone Human Services International Moldova” în parteneriat cu Fundația “Alături de Voi” România. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operațional Comun România – Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).

www.alaturidevoi.ro

 

Adauga un comentariu