Stiri si curiozitati

Curs valutar 12 martie 2021. Cu cât se vinde astăzi un euro

Publicat: 12 mart. 2021
casa de schimb valutar
Banca Naţională a României (BNR) va afişa, astăzi, 12 martie, în jurul orei 13:00 cursul valutar

Curs valutar 12 martie 2021. Banca Naţională a României (BNR) va afişa, astăzi, 12 martie, în jurul orei 13:00 cursul valutar. Până la această oră amintită, cei care vor să tranzacţioneze principalele monede de schimb trebuie să se raporteze la cursul din ziua precedentă.

Curs valutar 12 martie 2021

Banca Naţională a României va afişa, vineri, 12 martie, în jurul orei 13:00 cursul valutar. Până la ora amintită, cursul valutar al zilei va rămâne cel din ziua bancară precedentă. Iată care este cursul pentru euro, dolar american, francul elveţian şi lira sterlină.

Moneda noastră naţională s-a apreciat în raport cu toate celelalte monede internaţionale importante: euro, dolarul america, lira sterlină şi francul elveţian.

Un euro valora ieri 4,8854 lei, în scădere cu 0,09 bani faţă de şedinţa precedentă.

Moneda autohtonă s-a apreciat şi faţă de dolarul american, cotat la 4,0832 lei, în scădere cu 2,52 bani faţă de şedinţa precedentă.

Leul s-a apreciat uşor în fata francului elveţian, cotat ieri de Banca Naţională la 4,4142 lei, faţă de 4,4146 lei în ultima şedinţă.

Leul s-a apreciat şi faţă de lira sterlină, cotată de BNR la 5,7012 lei, faţă de 5,7063 lei în şedinţă precedentă.

Cursul valutar pentru astăzi va fi comunicat de oficialii Băncii Naţionale a României (BNR) în jurul orei 13:00 şi, imediat ce se va afla, va fi publicat şi pe BZI.ro.

1 euro = 4.8854

1 dolar = 4.0985

1 franc elveţian = 4.4038

o liră sterlină = 5.7102

Cum calculează BNR cursul valutar

De-a lungul inregii zile lucrătoare, există un curs cotat permanent, pe aşa-numita piaţa valutară interbancară. Acolo participa toate băncile autorizate, pentru a îşi regla excesul sau nevoile de valută. Există un curs BID – al ofertei, respectiv unul ASK – al cererii, care se afla de obicei la o distanţă de mai puţin de un ban unul de celălalt.

La ora 13, BNR observă cursul ASK pentru perechea euro/leu. Dacă punctul exact în care se afla leul i se pare că este mai degrabă o extremă şi nu reflectă evoluţia de peste zi, va alege oricare moment din oră premergătoare. În zile cu volatilitate mare, libertatea asta ajută destul de mult la „stabilizare “.

Odată cu anunţarea reperului faţă de euro, Banca Naţională ia direct de pe piaţa internaţională cotaţiile celorlalte valute faţă de euro şi face aşa-numitul cross – raportarea faţă de leu. Chiar dacă se fac tranzacţii şi în alte valute pe piaţa locală, preţul este atât de sincronizat încât nu este nevoie de cotaţii separate.

Adauga un comentariu