Sport

Cursele din Campionatul Mondial de motociclism viteză revin la finalul săptămânii! Pilotul Andrea Dovizioso, aproape refăcut după operație

Publicat: 16 iul. 2020
Cursele din Campionatul Mondial de motociclism viteză revin la finalul săptămânii, cu pilotul Andrea Dovizioso, la start, aproape refăcut după operație
Pilotul Andrea Dovizioso, aproape refăcut după operație, revine în cursele de motociclism viteză.

Pilotul italian Andrea Dovizioso (Ducati) a declarat că se simte „destul de bine” după operația la claviculă și va reveni la startul Campionatului Mondial de Motociclism viteză

Campionatul Mondial de motociclism viteză (MotoGP) debutează în acest weekend, cu Marele Premiu al Spaniei de la Jerez, iar la start se va înscrie și pilotul Andrea Dovizioso, aproape refăcut după operație.
Pilotul italian Andrea Dovizioso (Ducati) a declarat că se simte „destul de bine” după operația la claviculă, după ce a suferit o căzătură în timpul unei competiții de motocros în luna iunie.

„În sfârșit a sosit momentul pe care îl așteptau de câteva luni toți piloții, campionatul mondial se reia și asta e o mare știre pentru noi toți. După operația pe claviculă am muncit foarte mult pentru a mă pregăti cât mai bine înainte de cursa de la Jerez, mă simt destul de bine, am sentimente pozitive, dar până nu urc pe un Ducati nu voi ști exact unde sunt”, a declarat Dovozioso, într-un comunicat al echipei italiene.

Andrea Dovizioso revine în spectacolul din Moto GP

În vârstă de 34 ani, Andrea Dovizioso concurează pentru Ducati din 2013. În ultimele trei sezoane, el a fost vicecampion mondial în MotoGP, fiind devansat doar de spaniolul Marc Marquez (Honda).

„Va trebui să ne adaptăm la căldura Jerezului și la un program atât de scurt și intens, va fi mai important ca niciodată să fim constanți și să facem cât mai puține greșeli, dar, în orice caz, să revăd din nou echipa și să fiu capabil să concurez este ceea ce îmi doresc cel mai mult acum”, a adăugat Dovizioso.

Timp de două sezoane, cursele din Motomondialul de viteză pot fi urmărite pe canalele Digi Sport.
Pilotul francez Fabio Quartararo (20 de ani) a fost ales să-l înlocuiască pe italianul Valentino Rossi (40 de ani) la echipa de fabrică Yamaha, la clasa MotoGP a Campionatului mondial de motociclism viteză, începând cu anul 2021, în timp ce multiplul campion mondial își va decide viitorul până la sfârșitul acestui an, relatează Reuters.
Într-un comunicat al echipei Yamaha se arată că ambele părți au decis de comun acord că indiferent dacă Rossi va continua sau nu să piloteze și în 2021, decizia lui personală va fi luată la mijlocul acestui an.

Valentino Rossi, o legendă în MotoGP

Valentino Rossi, 40 ani, o legendă a sportului motor, are în palmares nouă titluri mondiale, dintre care șapte la clasa regină MotoGP. Italianul este singurul pilot din istorie care are peste 400 curse la activ, concurând mereu cu nr. 46, chiar și după ce a câștigat titlul mondial. În sezonul trecut, Rossi s-a clasat al 7-lea, iar ultimul său succes mondial datează din 2009.
Rossi a concurat pentru Yamaha în două perioade: 2004-2010 și din nou începând cu anul 2013 până în prezent.
Fabio Quartararo, 20 ani, a debutat sezonul trecut la clasa MotoGp, pentru echipa Petronas Yamaha SRT, și s-a clasat pe locul 5 în clasamentul general, cu șapte podiumuri. Celălalt pilot al echipei de fabrică Yamaha este spaniolul Maverick Vinales.

Adauga un comentariu