International

Cutremur cu magnitudinea 7,5 în Mexic. Există risc de tsunami

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cutremur cu magnitudinea 75 în Mexic. Există risc de tsunami
Cutremur cu magnitudinea 7,5 în Mexic. Există risc de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 s-a produs luni în largul localității La Placita de Morelos, Mexic, a anunțat Institutul Geologic al SUA, citat de Reuters. Există riscul unui tsunami.

Cutremurul cu magnitudinea 7,5 s-a produs în largul coastei La Placita de Morelos, în vestul Mexicului, potrivit anunțului de luni al Institutului Geologic al SUA.

Cutremurul s-a produs la 46 km sud-sud-est de La Placita de Morelos

Cutremurul s-a produs la 46 km sud-sud-est de La Placita de Morelos, în statul Michoacan, și a avut loc la o adâncime de 10 km, a precizat USGS.

Sistemul american de avertizare împotriva tsunami a declarat că există riscul unui tsunami în apropierea coastei Michoacanului.

Potrivit Reuters, clădirile s-au zguduit în Mexico City, iar locuitorii capitalei au fugit în străzi.

Cutremur în România, resimţit în Bucureşti şi alte oraşe

Ieri, 18.09.2022, a fost un cutremur și în România. A fost resimțit atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe.

Potrivit primelor informaţii oferite de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul s-a produs la ora 20.55 în judeţul Dâmboviţa.

Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 45,3 kilometri şi a avut o magnitudine de 4.2.

Cutremurul s-a produs la 48km NV de Ploiesti, 56km NE de Pitesti, 58km S de Brasov, 93km NV de Bucuresti, 126km SE de Sibiu, 147km N de Ruse, 160km NE de Craiova, 195km SV de Bacau, 198km V de Braila, 206km V de Galati.

Cutremur în China la începutul lunii. Cel puțin 21 de persoane au decedat

Cel puţin 21 de persoane au murit după ce un cutremur cu magnitudinea 6,8 a zguduit luni provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, informează agenţia DPA. Peste 30 de persoane au fost rănite, a informat televiziunea de stat chineză.

Mai multe locuinţe au fost distruse în urma alunecărilor de teren declanşate de seism, în timp ce infrastructura şi legăturile de comunicaţie din unele zone au fost afectate, conform relatărilor de la televiziunea de stat.

Adauga un comentariu