Prima pagină » Local » Cutremur in Guvernul României! Președintele Klaus Iohannis l-a prins cu minciuna pe Ludovic Orban! Zeci de angajați din Ministerul Sănătății ar putea fi pozitivi la infecția cu virusul COVID-19
Cutremur in Guvernul României! Președintele Klaus Iohannis l-a prins cu minciuna pe Ludovic Orban! Zeci de angajați din Ministerul Sănătății ar putea fi pozitivi la infecția cu virusul COVID-19

Cutremur in Guvernul României! Președintele Klaus Iohannis l-a prins cu minciuna pe Ludovic Orban! Zeci de angajați din Ministerul Sănătății ar putea fi pozitivi la infecția cu virusul COVID-19

04 apr. 2020, 21:09,
în Local

Ies la iveală amănunte incendiare despre cât de incompentent și mincinos este Guvernul Ludovic Orban! Nu întâmplator ministrul sănătății, Victor Costache, a demisionat din funcție, din moment ce acest Executiv colcăie de mincinoși, incompetenți și oameni aserviți diferitelor servicii! Un exemplu in acest sens este Constantin Dina, șeful Corpului de Control al Ministerului Sănătății! Acesta s-a infectat cu virusul COVID-19 și toată lumea a încercat sa țină ascuns boala lui Dina! Șeful Corpului de Control a intrat in spital la Constanta, dar pana atunci a intrat in contact cu extrem de mulți oameni! Premierul Ludovic Orbán și ministrul Sănătății, Nelu “Apendicita” Tătaru au știut de infectarea lui Dina, dar au ținut-o la secret mai multe zile, timp in care au pus in pericol viața celorlalți angajați din Minister. Președintele Klaus Iohannis a aflat de acest lucru și de aici a început un întreg scandal între el și premierul Orbán! Din păcate însă, se dovedește ca BZI a avut dreptate și ca după acești guvernanți va striga lumea “criminalilor”, pentru ca din cauza incompetentei multora dintre ei, vor muri sute de oameni nevinovați, de infectarea cu virusul COVID-19.

La scurt timp, grupul de comunicare strategică a confirmat informația, subliniind că Constantin Dina ar fi asimptomatic și că este internat momentan la Spitalul Județean de Urgență Constanța. În acest context, situația devine extrem de gravă. Pe 17 martie, Constantin Dina a refuzat să facă testul pentru coronavirus, deși acesta fusese contact direct cu pacienta 92, o angajată a ministerului Sănătății. Purtătorii asimptomatici pot transmite virusul chiar și timp de 21 de zile, conform mai multor studii științifice publicate. Așadar Dina a pus în pericol zeci de persoane, iar premierul Ludovic Orban, precum și alți oficiali au știut acest lucru, întrucât informația referitoare la refuzul lui Dina de a fi testat era publică.

Despre Dina se spune că ar face parte dintr-o grupare cu băieți deștepți din sănătate, în care strălucesc atât epoleți ai serviciilor, cât și contracte foarte interesante, de ordinul zecilor de milioane de euro, cu statul român. Acesta a fost adus în ministerul Sănătății de Nicolae Bănicioiu în epoca PSD, iar acum este foarte apropiat de fostul brancardier, deputatul USR, Emanuel Ungureanu. Culmea este că, la fel ca și fostul manager al Spitalului (dezastru) de la Suceava, Vasile Rîmbu și Dina a fost decorat de Klaus Iohannis la sfârșitul anului trecut.

Lui Rîmbu președintele i-a retras decorația. Interesant este cum va proceda în cazul lui Dina, care a pus în pericol zeci de cetățeni, după ce a refuzat testarea pentru COVID-19.

Dina a fost prezent în multe întâlniri cu oameni cheie din grupul care gestionează criza coronavirus în România, susțin sursele Capital, mai ales că acesta ar fi urmat să preia funcția de secretar general al Ministerului Sănătății. Printre aceștia, direct sau indirect, ar fi fost expuși Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, premierul Ludovic Orban și noul secretar de stat din ministerul Sănătății, Dragoș Garofil, dar și alți funcționari de bază ai ministerului, care ar trebui să gestioneze achizițiile de echipamente medicale și măști.

Cine a întârziat declanșarea stării de urgență și de ce

Nelu “Apendicita” Tătaru a transmis destul de rapid, la Digi24, că testul său a ieșit negativ, tocmai pentru a nu se crea o nouă criză de proporții, după ce Victor Costache a fost obligat să demisioneze în urmă cu aproximativ zece zile tocmai pentru că a cerut să se crească numărul de testări. El aprobase și proiectul profesorului Adrian Streinu Cercel care dorea să întreprindă un studiu și să testeze un număr de 10.000 de bucureșteni pentru a putea trage mai multe concluzii cu privire la modul de comportament al virusului. Și Gabriela Firea a fost de acord cu această inițiativă, iar Ludovic Orban, gândind electoral probabil chiar și în vremea unei crize mondiale cu zeci de mii de morți, i-a cerut lui Costache să plece pentru că, printre altele, „s-ar fi dat cu Firea”.

Tot dintr-un motiv politic s-a întârziat și declanșarea stării de urgență mai rapid. În timp ce în Italia era un dezastru total, care era evident că se va extinde la nivelul întregii Europe, cei de la conducere încă se gândeau la alegeri anticipate. Tot Costache a fost cel care a insistat pentru declanșarea stării de urgență.

Deși acesta a fost demis de la cârma ministerului, el era dispus să revină ca și consilier onorific pentru a ajuta în această perioadă îngrozitoare pentru omenire. După ce în prima fază a fost anunțată presa că el va reveni în echipa lui Nelu Tătaru, care-i fusese subordonat, a doua zi a fost din nou demis.

De ce a fost Victor Costache înlăturat

Ce reiese din acest politic show jenant? Că Victor Costache nu era politician, ci om, MEDIC, că nu stăpânea comunicarea publică, dar că era un foarte bun profesionist, care a luptat pentru oameni, pentru reformă, pentru ca întregul sistem să evolueze pe modelul celor internaționale. La ce folosește poporului un politician care vorbește frumos și care nu face nimic? Pentru asta avem moderatorii talk show-urilor de top, pentru evoluție avem nevoie de profesioniști integri.

Pentru Costache nu au contat funcțiile și acest lucru s-a demonstrat. Este unic în lume probabil ca un ministru demis să accepte să vină consilier onorific. Și cumva umilitor, dar el nu a luat lucrurile la acest mod, pentru că a fost mereu în afara politicii. A atras milioane de euro, a găsit soluții acolo unde nimeni nu credea că există, ideile lui au fost integrate total în strategia COVID-19, dar are oare are cine să le mai implementeze acum? Da Raed Arafat vorbește frumos și transmite încredere. La fel și Nelu Tătaru. Da, sunt politicieni.

Să nu uităm totuși și că Raed Arafat și Ludovic Orban făceau apel la calm și spuneau cum coronavirusul este doar o simplă gripă, iar pentru o banalitate de acest tip nu este nevoie de măsuri extreme. Să nu uităm și că Nelu Tătaru declara la Digi24 că este de acord cu testarea în masă propusă de Adrian Streinu Cercel. Apoi peste noapte, Ludovic Orban l-a răzgândit. Așa ajunsese și PSD. Conta doar ce spunea Dragnea. Dar oare liberalii nu erau clădiți altfel sau au învățat din perioada USL să se comporte dictatorial?

Asta este România normală a lui Klaus Iohannis?

În tot acest context dramatic, dezvăluirile continuă să fie făcute tot de presă, sub amenințarea cătușelor. Și Liviu Dragnea încerca să cenzureze facebook-ul și să închidă Rise Project după dezvăluirile Brazilia. Se pare că nu mai contează foarte mult partidul din care provin. Pare că o pată neagră le întunecă mintea celor care vin la conducerea formațiunilor politice și a guvernului și încep să se comporte ca și cum țara aceasta ar fi o plantație… plantația lor.

Ei bine, în 1989 s-a luptat pentru libertate, s-a luptat și pentru presa liberă, iar încercările de cenzură din ultima perioadă sunt deplorabile. Poate ne spun domnii Ludovic Orban și Raed Arafat și cum e cu măștile de 12 milioane de euro, achiziționate prin ONAC și Ministerul Finanțelor, la preț dublu de la o firmă care se ocupă cu distribuția de tutun și alcool. Că nu ne-ai mai spus nimic, dar noi nu am uitat.

Pare că nici în vreme de pandemie nu reușește omul să bată politicianul. Să ne ajute Dumnezeu, că autoritățile încă poartă răfuieli politice și împart contracte. Și poate Klaus Iohannis nu uită că aproape 70% dintre români au crezut în el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024