Sport

Cuvinte minunate despre România. Declarația de dragoste a unui sportiv iranian: „N-am întâlnit oameni mai calzi”

Publicat: 30 apr. 2020

Alireza Mousavi, handbalistul iranian care joacă pentru Dinamo din 2015, vorbește în termeni laudativi despre România, pe care o consideră o a doua casă.
Prietenul lui Dan Savenco e încă marcat de decizia EHF de a-i opri pe dinamoviști din Liga Campionilor, dar încasează cu demnitate fiecare decizie. Mousavi, jucător cu un rol decisiv în blocul defensiv al lui Dinamo, a împlinit ieri 30 de ani.

România a devenit a doua lui casă

Mousavi își întreține tonusul fizic și dezvăluie într-un interviu pentru Adevărul ce sentimente îl încearcă în vremea pandemiei, în perioada în care handbalul românesc e întrerupt.

„Între timp, România a devenit a doua mea casă. Nicăieri n-am întâlnit oameni mai calzi ca românii. Iar despre suporterii noștri, ce să mai zic? Te fac să te simți cu adevărat dinamovist, atașat de această echipă. Când văd că dai totul pe teren, îți răsplătesc eforturile înzecit”, a spus iranianul pentru sursa menționată.

Decizia a lăsat un gust amar

Comitetul Executiv al EHF a decis că nu se pot juca meciuri în competițiile continentale în luna iunie, din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor de circulație, astfel că partidele din optimile și sferturile de finală ale Ligii Campionilor la masculin au fost anulate.
Dinamo București trebuia să joace în optimile de finală o premieră pentru campioana României la masculin, contra formației Paris Saint-Germain. Turneul Final4 al Ligii Campionilor la masculin va avea loc la Koln pe 28 și 29 decembrie, cele patru echipe calificare, conform clasării din faza grupelor A și B sunt Barcelorna, Paris Saint-Germain HB, THW Kiel ș Veszprem HC.

„A fost o lovitură grea, un șoc. Noi, în ultimii cinci ani, am muncit enorm ca să ajungem la acest nivel. Totul a fost gândit în cadrul unui proiect. Au fost ore întregi de antrenamente, deplasări în toată Europa, meciuri câștigate, înfrângeri dramatice. Totul ca să ajungem la această „dublă” cu PSG. Ne-am îndeplinit obiectivul, însă, din păcate, acest virus blestemat ne-a lăsat un gust amar”, a mai spus Mousavi pentru Adevărul.

Vrea să devină cetățean român

Mousavi a mai dezvăluit că Dinamo i-a propus să demareze demersurile pentru a-și lua cetățenia română.

„Eu aș vrea, dar nu depinde doar de mine. În primul rând, trebuie să vedem ce se întâmplă cu acel criteriu care limitează numărul extracomunitarilor la trei, noi fiind acum opt jucători în lot cu acest statut.
Cei de la Dinamo mi-au zis că fac demersurile necesare, astfel încât să primesc cetățenia română și să pot continua aici. Mi-aș dori să se întâmple asta, mai ales că mă simt foarte bine aici, m-am atașat de oameni”, a conchis puternicul handbalist iranian.

Adauga un comentariu