Actualitate

Dacian Cioloș cere demisia ministrului Educației

Publicat: 13 sept. 2020
Dacian Ciolo explică
Dacian Cioloș cere demisia ministrului Educației, Monica Anisie

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, îi cere demisia de onoare ministrului Educației, Monica Anisie, care a susținut că nu știe ce vrea, dar pe care o acuză că „știe că vrea să se facă așa cum vrea”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dacian Cioloș o acuză pe Monica Anisie că trimite lumea să stea la cozie pentru adeverințe pentru elevi, fără să țină cont de distanțarea fizică.

„Din păcate, copiii și părinții trec zilele astea printr-un experiment al Guvernului care le testează răbdarea și încrederea în școala românească. Scoatem încă o dată din pălărie soluția magică a oricărui funcționar depășit de situație: să trimitem lumea după o altă adeverință, să umplem țara de cozi și dosare cu șină. Distanțare socială? Da, dar doar după ce ai stat la coadă până ți-au amorțit picioarele, spatele și gândurile, alături de alți oameni la fel de iritați și obosiți ca tine. Să încetăm să ne mirăm că opinia generală este că guvernul sau autoritățile sunt incompetente, pentru că adevărul adevărat este că de cele mai multe ori chiar așa și este”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Dacian Cioloș cere demisia ministrului Educației: „Ar trebui să plece de la minister de urgență“

Europarlamentarul USR PLUS are cuvinte grele și la adresa Guvernului, sancționând indecizia și inconsistența măsurilor luate.

„Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii școlilor. Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de «pepsiglas», azi nu mai trebuie. Până ieri, Guvernul anunța tablete și internet pentru toate școlile, azi are doar pentru câteva.

Doamna ministru al Educației, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgență, dar nu am nicio speranță că se va întâmpla așa ceva. Mai ales că poate invoca exact criza pe care nu reușește să o rezolve pentru necesitatea rămânerii în funcție. Am văzut acest scenariu de zeci de ori. Politicieni incompetenți care cred că lumea se va prăbuși fără ei se agață de scaune cu disperare”, menționează Dacian Cioloș.

„Să aibă bunul-simț de a pleca!“

Copreședintele USR PLUS face apel la bunul simț al ministrului Monica Anisie, căreia îi cer să plece dacă nu face față situației pe care trebuia să o managerieze.

„Nu ne așteptam ca un ministru să fie specialistul-minune, cel care descoperă antidotul la toate suferințele societății. NU. Un ministru este un politician responsabil care știe să folosească toate mințile aflate la dispoziția sa, să faciliteze obținerea de informații necesare din țară și din străinătate (că doar pandemia nu e doar în România), să construiască un cadru funcțional în interiorul căruia să se poată munci eficient, să asculte cetățenii și să le înțeleagă anxietățile, să aibă curajul să greșească și onestitatea de a repara greșeala pe care a făcut-o și să aibă bunul-simț de a pleca atunci când nu poate face toate acestea. Aventuri de câteva luni la un minister ca să ți se spună doamna sau domnul ministru nu contează pentru cetățeni. Dar determină soarta unei societăți“, mai scrie Dacia Cioloș în postarea sa de pe pagina de Facebook.

Școlile nu pot fi deschise în siguranță

Europarlamentarul USR PLUS este de părere că școlile nu pot fi deschise în siguranță, motiv suficient pentru ca ministrul să-și dea demisia.

„Astăzi nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță. Și acesta este un motiv serios pentru a spune că doamna Monica Anisie a eșuat la Ministerul Educației. Concluzia este simplă: demisia de onoare pentru domnia sa și construirea de urgență a unei echipe care să găsească o soluție cât mai clară pentru funcționarea școlilor în siguranță.

Iar soluția pe termen lung este să scoatem odată politica din școală prin concursuri pentru toți directorii de școli din țară. Să reorganizăm inspectoratele școlare pentru a le profesionaliza și să implicăm părinții și elevii în buna administrare a școlilor“, susține Dacian Cioloș.

Adauga un comentariu