Actualitate

Dacian Cioloș va depune, luni, lista cu miniştrii din Guvernul Cioloș deși ştie că nu are susţinere parlamentară

Publicat: 18 oct. 2021
Dacian Cioloș cu mâna ridicată
Dacian Cioloș refuză categoric ideea ca Florin Cîțu să fie din nou propunere de premier

Ziua de luni este o zi decisivă pentru Dacian Cioloș care va depune, la Parlamentul României, lista cu miniştrii din Guvernul Cioloș. După ce va fi depusă lista, se va stabili şi dată în care Parlamentul va vota. Totuşi, calculele sunt simple, USR are 80 de parlamentari, insuficienţi pentru a vota un Guvern care nu are o altă susţinere parlamentară.

Nicio formaţiune politică în afară de USR nu susţine cabinetul de miniştri iar liderul PSD a transmis deja filialelor să se pregătească de alegeri anticipate.

Dacian Cioloș merge luni în Parlament pentru a depune lista cu miniştrii din Guvernul Cioloș

Conform programului, premierul desemnat de Klaus Iohannis ajunge astăzi în Parlament cu lista de miniştri care formează Cabinetul Cioloș. Totuşi, calculele sunt extrem de simple pentru că niciun partid, în afară de USR, nu susţine un asemenea Guvern.

Noul Cabinet include şase miniştri, unul din Iași, care au făcut parte şi din Guvernul Cîţu În ceea ce priveşte programul de guvernare, USR susţine că Guvernul „va trebui să repună politică publică pe baze ştiinţifice şi raţionale şi să aibă curajul de a sancţiona refuzul de vaccinare şi de a lua toate măsurile ca cei vaccinaţi să revină la o stare normală a lucrurilor”.

Marcel Ciolacu a dat semnal în filiale pentru pregătiri de alegeri anticipate

În altă ordine de idei, conform surselor politice, Marcel Ciolacu se pregăteşte de alegeri anticipate. Din aceste considerente se pare că a dat semnal filialelor PSD pentru a se pregăti de viitoarele alegeri. Conform aceloraşi surse, s-au împărţit deja milioane de pliante în toate organizaţiile judeţene ale social democraților:

„Președintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin că Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, spune unul din liderii organizațiilor județene PSD.

Paul Stănescu, secretarul general PSD ar fi vorbit cu fiecare lider de filială spunându-se să se pregătească pentru scenariul pe care social democrații îl vor pornit:

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, potrivit altor surse din conducerea social-democraților.

Cine îl susţine pe Dacian Cioloș? Nimeni!

Recent, pe data de 15 octombrie 2021, Dacian Cioloș a avut o conferinţă de presă în care a vorbit despre susţinerea pe care o are. Premierul desemnat s-a arătat indignat de faptul că PNL nu dorește să-și asume responsabilitatea, declarând că va merge, în pofida faptului că nu are susţinere, până la capăt cu miniştrii:

USR a avut un singur obiectiv, să formeze un guvern cât mai repede pentru a rezolva problemele, pentru a accesa PNRR. Am propus PNL şi UDMR pentur a reface coaliţia cu soluţii concrete legate de combaterea pandemiei, lansarea reformelor.

Din păcate, PNl refuză o negociere cu premierul desemnat de președintele Iohannis. Fac în continuare un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate. Sper să putem găsi soluţia. Din dorinţa de a rezolva criza, USR rămâne în continuarea determinat să propună săptămâna viitoare un Guvern. (…) menţiona Dacian Cioloș într-o conferinţă de presă.

Comentarii
Adauga un comentariu