Actualitate

Dacian Cioloș se duce în Parlament cu un Guvern USR! Le dă o dată limită celor de la PNL să vină cu propuneri – LIVE VIDEO, TEXT

Publicat: 15 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dacian Cioloș se duce în Parlament cu un Guvern USR Le dă o dată limită celor de la PNL să vină cu propuneri - LIVE VIDEO TEXT
Dacian Cioloș

In aceste momente, premierul desemnat, Dacian Cioloș este asteptat să facă o serie de declaratii după ce premierul Florin Cîțu a anuntat că nu va negocia cu USR decat după ce formatiunea politică mentionată anterior va negocia cu cei care au făcut aliantă pe motiunea de cenzură, PSD și AUR.

 

Cele mai importante declarații:

USR a avut un singur obiectiv, să formeze un guvern cât mai repede pentru a rezolva problemele, pentru a accesa PNRR. Am propus PNL şi UDMR pentur a reface coaliţia cu soluţii concrete legate de combaterea pandemiei, lansarea reformelor.

Din păcate, PNl refuză o negociere cu premierul desemnat de președintele Iohannis. Fac în continuare un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate. Sper să putem găsi soluţia. Din dorinţa de a rezolva criza, USR rămâne în continuarea determinat să propună săptămâna viitoare un Guvern. Duminică vom avea o şedinţă USR în care vom discuta programul de Guvernare. Până duminică, dacă PNL este interesat de discuţii, ştie unde să ne găsească. Vom face o propunere în Parlamenten indiferent de ce se întâmplă. Nu cred că este momentul să stăm şi să pansăm tot felul de egoouri rănite. Important să oferim soluţii. Nu este pregătit PNL, nicio problemă, USR este pregătit să ofere soluţii. PNL ştie unde să ne găsească până dumunică. Acum, nu mai târziu pentru că oamenii nu aşteaptă.

 

USR nu va negocia cu PSD. Cu PSD a negociat PNL-ul, au avut un Guvern împreună. Nu cred că este cazul să ne dea nouă lecții. Vom pregăti un program de Guvernare cu măsuri care trebuiesc luate cât mai repede, le vom prezenta în Parlament cu miniștrii. Dacă parlamentarii, indiferent de culoarea politică vor decide. Noi am oferit o candidatură de premier, vom propune un program de guvernare și un cabinet de miniștri.

Am încercat să negociem, dar dincolo de aceste discuții, premierul Florin Cîțu nu a vrut să ne întâlnim. A zis că nu a schimbat mandatul. Noi rămânem deschiși discuțiilor. Majoritățile se vad în Parlament.

 

Ne asumăm responsabilitatea, chiar dacă PNL fuge de această responsabilitate.

Eu sunt singurul care și-a asumat această responabilitate. Premierul mi-a spus că nu este dispus să negocieze cu noi. Noi vorbim de o situație de criză, în care oamenii așteaptă decizii și un Guvern. Eu nu merg pe speculații. Eu nu am văzut nicio propunere de la alte partide, decât speculații pe surse. PNL respinge o discuție cu premierul desemnat de Klaus Iohannis.

PNL a avut dreptul să facă o propunere de premier, nu a făcut-o. Dați-mi voie să merg exact cu mandatul pe care-l am și să nu vorbesc despre speculații.

 

Adauga un comentariu