Actualitate

Dan Barna, declarații în scandalul momentului din Parlament: „Se încearcă întoarcerea în perioada abuzurilor. Românii trebuie să vadă ce se întâmplă” – VIDEO

Publicat: 09 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dan Barna declarații în scandalul momentului din Parlament Se încearcă întoarcerea în perioada abuzurilor. Românii trebuie să vadă ce se întâmplă - VIDEO
Dan Barna susține în continuare live-urile din plenul Parlamentului, iar scandalul izbucnit acum două zile nu trebuie să limiteze transparența față de români

Dan Barna, vicepreședinte al partidului Uniunea Salvați România, a avut o reacție în scandalul momentului produs în Parlament. În urma incidentului în care George Simion, copreședinte al AUR, l-a bruscat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a decis schimbarea Regulamentului Camerei Deputaților și a Senatului.

Astfel, Barna susține că este adeptul aplicării unor sancțiuni dure celor care recurg la violență, însă nu este de acord ca transparența față de români să fie diminuată.

”Abuzurile pe care le fac în prezent PSD și PNL ne arată că își doresc revenirea la situația din 2016, atunci când în Parlament se produceau toate abuzurile posibile”, a transmis Dan Barna, vicepreședinte USR.

Vicepreședintele USR, Dan Barna, despre scandalul din Parlament și modificările aduse Regulamentului Camerei Deputaților

Vicepreședintele USR, Dan Barna, susține într-o declarație de presă că în urma scandalului izbucnit în plenul Parlamentului României s-au luat o serie de decizii. Una dintre acestea a fost schimbarea Regulamentului Camerei Deputaților și a Senatului. Barna susține că violența lui George Simion nu trebuie folosită pentru a bloca transparența față de români.

„Încă de ieri este foarte aprinsă dezbaterea pentru aceste modificări. Era un proiect de un an de zile ignorat de către majoritate. Astăzi se dezbate în sfârşit. Problema este că se foloseşte pretextul violenţei domnului Simion şi a acestui partid prorus pentru a se încerca blocarea transparenţei”, a mai spus Dan Barna.

În continuarea declarației sale, Dan Barna susține că este de acord cu sancționarea persoanelor care recurg la violență, însă unele amendamente dezbătute nu pot fi aprobate. Liderul USR afirmă că necesitatea ca românii să vadă ce se întâmplă în Parlament este esențială.

„Proiectul de lege dezbătut aseară prevedea blocarea accesului presei la dezbaterea comisiilor. Prin amendamentele aduse astăzi s-a reuşit eliminarea acestui lucru abuziv. Însă, rămân multe reglementări care limitează transparenta. Suntem fermi pentru sancţionarea dură a celor care folosesc violența. În egală măsură transparentă şi necesitatea că românii să vadă ce se întâmplă în Parlamentul României nu poate fi blocată. Vă aduc aminte că până în 2016 românii nu ştiau ce se întâmplă în Parlament”, a mai adăugat Barna.

USR dorește transparență în Parlament. Dan Barna susține live-urile din plen

Dan Barna a ținut să adauge că înainte de 2016 când cetățenii nu știau ce se întâmplă în Parlament, se produceau o serie de abuzuri și nimeni nu lua atitudine. Mai mult decât atât, vicepreședintele USR susține în continuare transmiterea imaginilor, bannere-lor și live-urilor în plen.

„Abia atunci de la transmisia acelor lucruri, Parlamentul şi viaţa parlamentară au devenit publice. Se încearcă intoarcea în 2016 când Parlamentul era un fel de clopot din care nimeni nu ştia nimic şi abuzurile se petreceau sub umbrela majorității. Repet, suntem pentru sancţionarea dură a violenţei, dar nu pentru blocarea transparenţei, de a se transmite imagini şi argumente. În momentul de faţă nu susţinem aceste amendamente. Aceste amendamente care limitează posibilitatea de a avea bannere şi a se difuza live, plenul este un spaţiu public, nu le vom susţine”, a conchis vicepreședintele USR, Dan Barna.

Reamintim faptul că în urmă cu două zile George Simion, liderul AUR și ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-au aruncat vorbe grele în timpul dezbaterii în Parlament a moțiunii simple.

Dan Barna susține că scandalul din Parlament nu trebuie să fie folosit pentru a limita transparența față de români.

Adauga un comentariu