Actualitate

Dan Barna și-a schimbat părerea despre premierul Florin Cîțu: Avem o relație foarte bună

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dan Barna și-a schimbat părerea despre premierul Florin Cîțu Avem o relație foarte bună
Dan Barna și-a schimbat părerea despre premierul Florin Cîțu, susținând că aceștia au o relație foarte bună

Vicepremierul Dan Barna și-a schimbat întreaga optică legată de premierul Florin Cîțu. Acesta susține că relațiile dintre cei doi este una foarte bună. Schimbarea părerii vine în contextul în care în urmă cu câteva săptămâni Barna îi cerea demisia premierului spunând că USR-PLUS nu poate continua la Guvernare atâta timp cât Cîțu este premier.

De asemenea, Dan Barna a explicat că poziția luată de el și de partid în urmă cu câteva săptămâni era cea corectă și asumată.

Dan Barna îl consideră pe premierul Florin Cîțu un bun coleg

Aflat în direct la un post de televiziune, vicepremierul Dan Barna a fost întrebat de moderator cum ar defini relația pe care o are cu premierul Florin Cîțu. Acesta a spus că relaţia este una foarte bună, de colegialitate și că poziția, în cele două zile de negocieri relaţiile din coaliţie s-au aşezat pe un făgaș normal fiind puse baze mai funcționale și mai solide:

„Cele două zile de săptămâna trecută în care am așezat coaliția pe baze mai funcționale și mai solide au avut exact acest rol, să resetăm funcționarea și am o relație colegială. A fost un moment dificil al coaliției, am avut maturitatea să-l depășim și suntem pe o logică de construcție și consolidare a încrederii”, a mai spus vicepremierul.

Vicepremierul nu a exagerat când i-a dorit demisia lui Florin Cîțu

În continuarea interviului, vicepremierul a explicat că la momentul în care a declarat că USR-PLUS nu mai poate continua în coaliţia formată din PNL-USR-PLUS-UDMR dacă Florin Cîțu va continua ca premier, situaţia era diferită și că poziționarea de la acea vreme era una corectă și asumată:

„La momentul acela era poziția asumată și poziția corectă, în urma dialogului am găsit o variantă prin care am decis să mergem mai departe. La momentul respectiv era poziția corexctă pentru că și modalitatea în care s-a întâmplat demiterea colegului nostru Vlad Voiculescu a fost una care nu se potrivea cu spiritul unei coaliții”, a mai spus Barna.

De la ce a pornit scandalul dintre USR-PLUS și PNL

Scandalul din coaliţia formată din PNL-USR-PLUS-UDMR a pornit după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu, la acea dată ministru al Sănătății. După remaniere, vocile liderilor din USR-PLUS au adoptat o atitudine ostilă față de premier. Dan Barna a explicat, la acea vreme că decizia este una luată fără a se consulta cu cineva și solicită o întâlnire de urgentă a coaliției pentru a discuta demiterea lui Florin Cîțu:

Preluarea de către mine a interimatului la Ministerul Sănătății e o decizie luată fără consultare, unilaterală și confirmă imaturitate politică. S-a discutat de evaluarea și dreptul premierului de a evalua miniștri. Demisia din această dimineață nu s-a bazat pe nicio evaluare. Înțeleg că premierul și-a asumat unilateral această decizie. O coaliție nu poate exista decât în condiții de respect. Nu există o astfel de evaluare. Cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a avea o ședință pentru a discuta retragerea încrerederii premierului Cîțu și continuarea guvernării”, a declarat la acea vreme Dan Barna.

Adauga un comentariu