Sport

Dan Petrescu chiar negociază plecarea! Cele două echipe pentru care și-a luat liber de la CFR

Publicat: 10 nov. 2020
Al Nassr și Antalyaspor sunt echipele care îl vor pe Dan Petrescu
Dan Petrescu

Dan Petrescu și-a luat liber următoarele cinci zile pentru că se simte extenuat. Asta a susținut și la finalul meciului FC Argeș-CFR Cluj, scor 0-2, numai că nu va avea parte de zile liniștite. Motivul real al concediului este legat de posibilitatea de a negocia în orice moment al zilei cu cele două cluburi interesate în acest moment de el, Al Nassr, din Arabia Saudită, și o echipă din Turcia, cel mai probabil Antalyaspor.

Al Nassr și Antalyaspor sunt echipele care îl vor pe Dan Petrescu

Pentru Nassr nu ar fi o problemă să plătească și clauza de peste două milioane de euro CFR-ului, așa cum Al Hilal a făcut pentru Răzvan Lucescu. Echipa arabă abia a obținut prima victorie în 4 meciuri, ceea ce reprezintă un start catastrofal pentru fosta campioană a Arabiei Saudite.
Însă Antalyaspor sau altă echipă din Turcia nu ar oferi o asemenea sumă. Dar există varianta unui transfer pe bani mulți, așa cum s-a întâmplat cu Boli, care l-a însoțit pe Petrescu în China în urmă cu doi ani. Așa că plecarea tot se poate produce.

Mesajul transmis în direct de Dan Petrescu patronului Neluțu Varga

Pentru apropiații lui Petrescu, mesajul că nu va pleca niciodată cu scandal de la CFR Cluj este este cea mai bună dovadă că vrea să părăsească echipa, dar că vrea să o facă amiabil.

„Am o pauză de cinci zile și vreau să mă gândesc la ce e bine pentru toată lumea. Am muncit trei ani și jumătate aici. Ceva se întâmplă, trebuie să iau o decizie bună și pentru mine, și pentru club.
Oferte pentru mine? Sunt foarte multe. Dar aș vrea să plec, dacă o să plec, cu capul sus, să ne dăm mâna. Eu nu o să plec niciodată cu scandal de la CFR Cluj. Dar acum chiar am nevoie de o pauză, să mă relaxez”, a zis „Bursucul”, la interviu.

Dan Petrescu se plânge că nu i s-au făcut transferuri

Antrenorul CFR-ului insistă și se plânge de transferurile din această vară, însă cel puțin la prima vedere lucrurile nu stau chiar așa. Pentru că în locul lui Arlauskis a venit Bălgrădean, Boli a început sezonul la CFR și a plecat că a vrut el, cu scandal, și doar un ghinion mare a făcut ca echipă să aibă în acest moment trei fundași centrali accidentați. În plus, Manea și Ciobotariu au multe meciuri jucate ca fundaș central și puteau fi considerate variante.
La capitolul sosiri sunt Bălgrădean, Manea, Gabriel Debeljuh, Iasmin Latlovlevici, William Soares, Jakub Vojtus, Nicolae Carnat și Syam Ben Youssef, în timp ce la plecari se regăsesc Arlauskis, Mihai Bordeianu și Kevin Boli pentru că Andrei Radu, Giannis Kontoes, Lacina Traore, Jesus Fernandez și Yacouba Sylla oricum nu reprezentau mare lucru pentru Petrescu.

„Suportul conducerii? N-a fost o problemă niciodată. Dar campania de transferuri n-a fost bună, asta m-a supărat cel mai mult. De exemplu, l-am pierdut pe Boli și n-am luat nimic acolo. Plus la mijlocul terenului.
Mă bucur că azi l-am descoperit pe Soares. El a venit «din copac», n-a jucat de trei luni, păcat că nu-l avem în Europa League. Campania de transferuri a fost greșită. Am pierdut fotbaliști importanți și au venit jucători liberi. E presiune la CFR, dar acum nu era cazul. Chiar și așa, suntem bine în clasamentul Ligii 1, și în Europa League”, a afirmat antrenorul campioanei.

Adauga un comentariu