Sport

Dan Petrescu nu pleacă de la Cluj și face un nou transfer de senzație. CFR negociază cu un „colos” care jucat la Cupa Mondială și în grupele Europa League

Publicat: 03 nov. 2020
Dan Petrescu a mai rămas fără un om de bază. Paulo Vinicius, fundașul central marcator al campioana României, s-a accidentat
Dan Petrescu

Veștile proaste au început în etapa trecută din Liga I, când CFR Cluj a câștigat în deplasarea de la FC Voluntari, însă l-a pierdut pe Mike Cestor.

CFR Cluj a trecut de la extaz la agonie în mai puțin de o lună, iar ultima săptămână a fost una cu adevărat de coșmar pentru echipa pregătită de Dan Petrescu.
Veștile proaste au început în etapa trecută din Liga I, când CFR Cluj a câștigat în deplasarea de la FC Voluntari, însă l-a pierdut pe Mike Cestor. Fundașul central a suferit o ruptură a tendonului ahilean, a fost supus unei intervenții chirurgicale și va lipsi în următoarele șase luni pentru campioana României. Apoi, chiar înainte de meciul cu Young Boys Berna, încheiat la egalitate, scor 1-1, Jakub Vojtus a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, iar la trei zile distanță, Alexandru Chipciu a contractat și el virusul.

Pe lângă cei trei indisponibili, Dan Petrescu a mai rămas fără un om de bază. Paulo Vinicius, fundașul central marcator al campioana României, s-a accidentat și nu va mai juca în următoarea lună pentru CFR Cluj. Astfel, antrenorul ardelenilor are nevoie urgent de întăriri în zona defensivă, iar cea mai bună variantă este aducerea unui fundaș central liber de contract. Oficialii CFR-ului au găsit deja soluția și îl așteaptă, în cursul zilei de luni, la Cluj, pe Syam Ben Youssef.

CFR Cluj negociază cu un „colos” care a jucat la Cupa Mondială și în grupele Europa League

Rămas liber de contract, după despărțirea din vară de turcii de la Denizlispor, fundașul central de 31 de ani este pregătit pentru o revenire în Liga I. Între 2012 și 2015, fotbalistul tunisian a evoluat la Astra în 68 de partide în campionat și în alte opt meciuri în Cupa României. A câștigat alături de giurgiuveni Cupa și Supercupa României, apoi, în 2015, s-a transferat în Franța, la Caen.

Evoluțiile bune l-au adus și în atenția echipei naționale, iar în 2018, la Cupa Mondială din Rusia, Syam Ben Youssef a jucat în două meciuri pentru Tunisia, în faza grupelor, împotriva a două dintre cele mai puternice reprezentative din fotbalul mondial, Anglia și Belgia.
Măcinat de accidentări la începutul acestui an, fundașul central nu și-a mai prelungit contractul cu Denizlispor, astfel că acum poate veni la CFR Cluj din postura de jucător liber.

Adauga un comentariu