Sport

Dan Petrescu schimbă strategia, după ce a aflat adversarele lui CFR Cluj! „Mă gândesc serios la calificare”

Publicat: 03 oct. 2020
Dan Petrescu a cerut de urgență transferuri la CFR Cluj
Dan-Petrescu

CFR Cluj și-a aflat adversarele din Europa League, vineri, la tragerea la sorți. Campioana României a fost repartizată în grupa A, unde se va duela cu AS Roma, Young Boys Berna și ȚSKA Sofia.
La scurtă vreme după tragerea la sorți de la Nyon, Dan Petrescu a făcut o analiză a grupei și, de această dată, s-a arătat ceva mai optimist în privința șanselor echipei sale.
Antrenorul campioanei României spune că se gândește serios la egalarea performanței de anul trecut, când CFR Cluj s-a calificat în 16-imile Europa League, după ce a obținut 12 puncte dintr-o grupă cu Rennes, Celtic și Lazio.

„Când a fost anul trecut, speram ca măcar o victorie să facem cu una dintre ele, să nu ne facem de râs. Dar să mă gândesc că vom face patru victorii și ne vom califica, sincer nu mă gândeam. Nici nu m-am gândit la calificare vreo secundă; ăsta e adevărul, nu are rost să vă mint. Poate eu sunt diferit față de alți antrenori, care promit multe. Eu nu pot să promit nimic. Grupa pare mai accesibilă decât cea de anul trecut, dar dacă suntem mulțumiți de grupă și după nu facem puncte, degeaba suntem mulțumiți. E clar, Roma este favorita grupei.

După, în spatele ei vine Young Boys, care are un lot cotat la 60 și ceva de milioane de euro și care, de obicei, ajunge în Champions League. După care, urmăm noi și ȚSKA Sofia, poate cu un avantaj pentru noi, că avem mai multă experiență de anul trecut. Dacă anul trecut nu mă gândeam la calificare, acum mă gândesc serios că vreau să ne calificăm mai departe, mai ales că anul trecut am jucat de la egal la egal până și cu Sevilla, care a câștigat competiția. Anul acesta, la fel, nici cu Dinamo Zagreb nu am pierdut. Avem șansele noastre să ne calificăm și sper să facem tot posibilul pentru calificarea în primăvară.

Sincer, nu-mi doream Celtic, Dinamo Zagreb, Slavia Praga, Maccabi. Până la urmă, ce nu mi-am dorit nu a venit. Roma e o echipă bună, dar aș fi preferat să merg la Londra. Nu am mai fost de multă vreme și preferam Arsenal sau Tottenham, sau poate chiar grupa lui Tottenham, dar, dacă aș spune că e o grupă imposibilă, n-aș fi corect”, a declarat Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Dan Petrescu a cerut de urgență transferuri la CFR Cluj

Dan Petrescu a cerut de urgență transferuri și a spus-o clar, chiar după ce CFR Cluj s-a calificat în grupele Europa League. Ardelenii se află în negocieri destul de avansate cu Iasmin Latovlevici, cu care chiar s-au înțeles, chiar dacă încă nu au semnat, așa cum spune Marius Bilașco.
Fundașul stânga tocmai s-a despărțit pe 31 mai de maghiarii de la Kisvarda și e liber de contract, așa că ar fi relativ ușor de adus.

„E posibil să vină Latovlevici, dar nu pot să confirm sută la sută. Este încă o perioadă deschisă pentru transferuri și e posibil să mai vină, dar și să mai plece jucători”, a spus Marius Bilașco, potrivit Antena Sport.

Iasmin Latovlevici negociază cu CFR Cluj

Ajuns la 34 de ani, Latovlevici a făcut performanță la FCSB, cu care a câștigat trei titluri de campion. Pentru roș-albaștri, Latovlevici a jucat în perioada iulie 2010 – iulie 2015.
250.000 de euro este cota actuală pe piață a lui Latovlevici, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt. Cea mai mare cotă a avut-o în iunie 2015 și a fost de 3 milioane de euro. La acea vreme, Latovlevici a plecat liber de contract de la FCSB la Genclerbirligi.
Dacă ar semna cu Latovlevici, CFR Cluj ar avea în lot doi foști jucători de la FCSB aduși recent, după Alexandru Chipciu, care a ajuns în Gruia la începutul acestui an.

Programul meciurilor din grupele Europa League:

Etapa 1: 22 octombrie
Etapa 2: 29 octombrie
Etapa 3: 5 noiembrie
Etapa 4: 26 noiembrie
Etapa 5: 3 decembrie
Etapa 6: 10 decembrie

Adauga un comentariu