National

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL declară că unii parlamentari vor pleca din formațiunea politică dacă premierul Florin Cîțu ar câștiga alegerile

Publicat: 24 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Daniel Fenechiu liderul senatorilor PNL declară că unii parlamentari vor pleca din formațiunea politică dacă premierul Florin Cîțu ar câștiga alegerile
Daniel Fenechiu este liderul Senatorilor PNL și consideră că unii parlamentari ar putea pleca dacă premierul Florin Cîțu ar câștiga Congresul

Este război pe toate fronturile înainte de Congresul PNL. Între echipa condusă de Ludovic Orban și cea condusă de premierul Florin Cîțu pare să fie un conflict care s-ar putea transpune şi după alegerile interne. Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a vorbit despre faptul că are anumite informații care arată că unii parlamentari ar putea pleca din partid dacă premierul Florin Cîțu va câștiga la Congresul PNL.

Congresul PNL urmează să aibă loc pe data de 25 septembrie 2021, la Romexpo cu 5000 de invitați. Mai multe voci au susţinut în spaţiul public faptul că Congresul ar fi ilegal organizat în contextul în care Bucureștiul a intrat în scenariul roșu.

Daniel Fenechiu susţine că are informaţii că unii parlamentari PNL vor părăsi partidul dacă premierul Florin Cîțu câștigă

Daniel Fenechiu susţine faptul că sunt unii parlamentari care ar putea pleca din formaţiunea politică dacă premierul Florin Cîțu ar câștiga alegerile din Congresul PNL. Totuşi, liderul senatorilor PNL este de părere că partidul nu se va rupe ca urmare a congresului de sâmbăta 25 septembrie:

„Sincer, cred că nu, PNL e un partid matur. Inclusiv colegii care-l susțin pe domnul Orban sunt oameni care sunt de mult timp în partid și care cu siguranță după data Congresului, vor face parte din marea familie liberală, cu președintele pe care îl dă Congresul, eu cred, după cum arată lucrurile, cu Florin Cîțu. În calitatea mea de lider de grup, am primit asemenea informații, am stat de vorbă cu toți colegii mei senatori care îl susțin pe Ludovic Orban și toți m-au asigurat că nu se pune problema în nici un fel să părăsească partidul. Deci din acest punct de vedere, nu sunt extrem de îngrijorat”.

Niciun liberal vechi nu va pleca din PNL dacă Florin Cîțu va câștiga alegerile

Pe de altă parte, Daniel Fenechiu îi linişteşte pe susţinătorii PNL spunând că niciun liberal vechi nu va părăsi formaţiunea politică dacă premierul Florin Cîțu va câștiga cursa electorală. Totuşi ar putea exista colegi care au fost promovați de Ludovic Orban care ar putea lua o asemenea decizie:

” Niciun liberal vechi nu va pleca din PNL datorită faptului că a câștigat Cîțu și nu Orban (…). Există colegi de-ai mei liberali cu vechime mai mică, promovați de președintele Orban, care s-ar putea să urmeze deciziile domnului Orban. Dar pe de o parte, eu am încredere că domnul Orban este un om de stat și iubește partidul. Pe de altă parte, numărul celor care în mod strict emoțional ar putea să ia o decizie este foarte mic”.

Ludovic Orban îl atacă dur pe premierul Florin Cîțu

Pe de altă parte, cursa pentru cea mai mare funcţie din PNL s-a încins în ultima perioadă. De exemplu, președintele PNL, Ludovic Orban i-a răspuns premierului Florin Cîțu pe un ton agresiv spunând că nu decide șeful Executivului când va ieși el la pensie din viața politică:

Eu am aflat de la colegi de-ai mei că va candida, că nu m-a sunat să îmi spună. Am aflat de la colegii pe care i-a chemat la poză. Unii au fost chemați și nu s-au dus, unii s-au dus.

Eu nu am vrut o competiție la șefia PNL pentru a nu diviza partidul. Au dus bătălia în spațiul public, au aruncat cu noroi. M-au atacat de parcă erau din zona PSD. Și premierul a avut excese. Eu am dat replici când a fost cazul să dau replici. Premierul, la moțiunea de cenzură, a spus că a tranșat Congresul. Așa ceva este lipsit complet nu de tact, de bun simț, ci de simț politic să faci așa ceva.

M-a pensionat… A spus că mi-am ales un mod urât de a ieși din politică! Dar, ce, m-a băgat el în politică ca să spună când o să ies din politică? El decide cine intră și cine iese din politică? Nu-i e rușine un pic? Eu sunt de 31 de ani în PNL, mi-am dedicat viața dedicării ideilor liberale și vine un om, totuși, care este proaspăt, care a trebuit să obțină derogare ca să candideze, i-am votat și eu derogarea. Nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune, nu avea 5 ani vechime, și face el legea, hotărăște el când iese Ludovic Orban din politică? Asta a fost deranjant! Cum să ies din politică? Politica e o vocație. Florin Cîțu s-a transformat, orice om de pe stradă observă. Eu nu am avut nici fițe, nici aroganțe, nu am fugit de presă.”, a afirmat Ludovic Orban la B1 TV.

Pe de altă parte, Congresul PNL lansează mai multe critici în spațiul public. Fostul subprefect, Alin Stoica este de părere că din punct de vedere legal, alegerile nu se pot ține în format fizic din cauza numărului mare de participanți, peste 5000.

Adauga un comentariu