Eveniment-Social

Daniel Stătescu, directorul DJST Iaşi a semnat un protocol de colaborare cu Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa”

Publicat: 14 mai 2021
Vor fi 11 serii de tabără a câte 6 zile. În contextul actual al pandemiei de Covid-19, având în vedere restricţiile impuse în vederea prevenirii infectării, tabăra va funcţiona la o capacitate de maximum 70 la sută

Daniel Statescu, directorul Direcției Județeane pentru Sport şi Tineret Iaşi şi Ursu Lăcrămioara, reprezentant al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa au semnat protocolul de colaborare prin care Centrul de Tineret al DJST Iaşi va implica tinerii de etnie romă în acţiuni specifice tineretului: voluntariat, cursuri antreprenoriat, etc..

Daniel Stătescu, directorul DJST: Cum arată bazele Ministerului Tineretului şi Sportului din judeţul Iaşi

Daniel Stătescu , directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi a prezentat bazele sportive din judeţ. Astfel, acesta a menţionat că sunt puse la punct terenul sintetic de lângă Polivalenta, terenul exterior de la sala Grădinari.

De asemenea, reprezentantul Ministerului Tineretului şi Sportului a menţionat că tinerii ieşeni distrug plasele terenului sintetic, dar şi alte obiecte, precum scaune.

Stătescu afirma că interiorul sălii Polivalente din Iaşi necesită investii majore din cauza faptului că nimic nu mai este la standardele cerute, iluminat, înălţimea sălii, etc.

„Bazele sportive ale direcţiei sunt puse la punct : terenul sintetic de lângă polivalenta a fost schimbat anul trecut. Din păcate tinerii din zona ne distrug plasele, au distrus toate scaunele etc, terenul exterior de la sala Grădinari se prezintă în condiţii excelente, a fost modernizat acum câţiva ani. Doar interiorul sălii Polivalente necesită investiţii mari şi multe. Aici am avut un ajutor extraordinar din partea Primăriei Iaşi care ne-a dat în custodie acum câţiva ani suprafaţa de joc. În rest nimic nu mai corespunde (iluminat, înălţimea sălii, consumul exagerat de gaz în anotimpul rece)”, a transmis Daniel Stătescu, directorul DJST.

Daniel Stătescu, directorul DJST: Reguli noi la Tabăra Muncel din județul Iași. Cereri uriașe de vacanță în plină pandemie COVID-19

Situație inedită la Tabăra Muncel din județul Iași. Tabăra școlară din localitatea Mogoșești-Siret a ajuns să fie tot mai solicitată pentru vara acestui an. În ciuda restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, numărul de solicitări a făcut ca autoritățile să lucreze la un regulament de organizare

Una din cele mai moderne tabere școlare din țară a suferit o serie de transformări radicale. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Iași a făcut o serie de modernizări în Tabăra de la Muncel, tabără aflată în localitatea Mogoșești-Siret. Spațiile au fost modernizate, iar tabăra este gata să primească elevii care vor să desfășoare diverse activități. În ciuda restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, numărul de cereri pentru vara lui 2021 este destul de ridicat. De altfel, Tabăra Muncel este printre cele mai apreciate din țară. Anual, mii de copii ajungeau la această tabără pentru diverse activități în perioada vacanței de vară și nu numai. Tabăra a fost folosită în condiții de pandemie și în cursul anului trecut, iar cererile au continuat și pentru acest an.

Solicitări de cazare în Tabăra Muncel din județul Iași

Conducerea DJST Iași, for aflat sub tutela Ministerului Tineretului și Sportului, a arătat și care este situația de la Tabăra școlară Muncel. Daniel Stătescu, directorul DJST Iași, a menționat faptul că în prezent se lucrează la un regulament care va lămuri situația cazărilor în plină pandemie.

„Pentru vacanța de vară avem foarte multe cereri din țară la Tabăra de la Muncel. Sper să putem să ne desfășurăm activitatea în condiții normale. Ministerul Tineretului, alături de direcțiile județene din țară, lucrează la un regulament privind activitatea taberei în condiții de coronavirus”, a menționat Daniel Stătescu, directorul DJTST Iași.

Acesta a mai precizat și faptul că se caută soluții pentru ca să poată fi onorate cererile pentru taberele școlare din țară.

„Am venit cu o propunere pentru o capacitate de 50-80 la sută ca și grad de ocupare al taberelor. Sunt propuneri ce vor fi analizate, iar noul regulament va stabili clar cum se va desfășura activitatea. Cert este că avem foarte multe cereri”, a mai spus Daniel Stătescu.

Comentarii
  • Spuneti-le țigani, dacă vreți să le spuneti rromi scrieti corect cu doi de r. Sunt curios cuvântul tiganie cum ar trebui scris cu doi de r sau cu doi de t .

Adauga un comentariu