Sport

Darren Cahill are doar cuvinte de laud la adresa Simonei Halep: „Românii câștigă speranță atunci când o privesc”

Publicat: 18 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Darren Cahill are doar cuvinte de laud la adresa Simonei Halep Românii câștigă speranță atunci când o privesc

Darren Cahill, antrenorul australian al Simonei Halep, a vorbit într-un interviu despre Simona Halep, despre care a avut numai cuvinte de laudă. El spune ca românca, fostă lider mondial WTA, este mereu o sursă de inspirație pentru toți românii.
Într-un interviu acordat celor de la EuroSport, Cahill a vorbit despre Simona, pe care o antrenează încă din 2015, dar cu o pauză de un an între finalul lui 2018 și începutul lui 2020.

„Românii învață multe lucruri de la Simona. Are 1 metru și 68 de centimetri, este o domniță, dar are o inimă uriașă și voință incredibilă în a fi briliantă. Românii câștigă speranță privind-o. Dacă ea poate să o facă, atunci putem și noi. Știu că e doar un sport, dar uneori e mai mult de-atât, pentru că murim și înviem din cauza rezultatelor din sport. Ma bucură foarte mult că România e atât de mandră de Simona”, puncta Cahill pentru televiziunea mai sus citată.

România și Australia se aseamănă foarte mult din multe puncte de vedere

El a fost rugat să facă și o comparatie între țara sa natală și România, vorbind mai ales despre mentalitățile din cele 2 țări:

„România și Australia se aseamănă foarte mult din multe puncte de vedere. În Australia, ne simțim atât de departe, deconectați, și trebuie să călătorim atât de mult pentru a face ceva la nivel global. În România, chiar daca e mult mai aproape, există o chestiune de mentalitate. Când întrebi un român dacă poate face ceva, răspunsul este nu. Reacția naturală este «nu, nu putem face asta!». Australienii sunt exact opusul. Chiar dacă nu putem face ceva, spunem că facem, măcar încercăm.

Simona Halep a mai jucat două finale pe care le-a pierdut, la Roland Garros (2017) și Australian Open (2018)

De aceea avem o conexiune atât de bună, eu și Simona. Prima ei emoție este nu. Aici avem o problemă. Eu sunt exact invers”, a mai punctat reputatul antrenor, care i-a mai avut la comanda sa și pe Andre Agassi sau Lleyton Hewitt.

Cu Darren Cahill la timonă, Simona Halep a cucerit primul său trofeu de Mare Șlem, la Paris, Roland Garros, în 2018. Tot în perioada Cahill, Simona a mai jucat două finale pe care le-a pierdut, la Roland Garros (2017) și Australian Open (2018).
În prezent, Simona Halep ocupă locul 2 mondial WTA. Toate turneele de tenis au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus până la mijlocul lunii iulie

Adauga un comentariu