National

Daune morale de sute de euro pe lună de la fostul soț. Greșeala imensă făcută de bărbat

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Daune morale de sute de euro pe lună de la fostul soț. Greșeala imensă făcută de bărbat
A câștigat daune de sute de euro pe lună de la fostul soț

O femeie și-a dat în judecată fostul soț pentru că s-a mutat pe strada ei cu amanta. Drept daune morale, a obținut o pensie de întreținere de 350 de euro pe lună și plata unei restanțe de 4.300 de euro.

„Nu este primul caz de separare în care se acordă și daune morale. Dar a fost într-adevăr un caz singular, având în vedere că bărbatul se mutase cu noua sa parteneră chiar lângă fosta soție”, observă Elena Guidi, avocata femeii de 59 de ani, conform Il Resto del Carlino, titrează Mediafax.

A câștigat daune de sute de euro pe lună de la fostul soț

Situația paradoxală s-a rezolvat în favoarea unei femei din Italia de 59 de ani, care și-a chemat fostul soț în instanță pentru neplata pensiei alimentare și pentru că i-a provocat o stare de depresie profundă. Bărbatul a părăsit-o după 40 de ani de căsnicie pentru o altă femeie. După un timp, a mers să locuiască împreună cu noua sa parteneră, pe aceeași stradă pe care locuiește fosta soție.

Femeia l-a dat în judecată și a obținut despăgubiri pentru daune morale.

„A fost un coșmar pentru mine, atât de puternic încât am suferit o depresie severă”, spune fosta soție: „Sfârșitul căsniciei noastre fusese deja o traumă puternică. M-a părăsit pentru o altă femeie și a plecat de acasă peste noapte. Nu numai atât: câteva luni mai târziu a încetat și să-mi mai dea banii pentru plata ipotecii casei, iar din august anul trecut a venit să locuiască chiar pe strada unde locuiesc eu și unul dintre copiii noștri”.

În cele din urmă, femeia a avut câștig de cauză. Fostul soț, care a semnat un acord, a fost de acord să îi plătească o pensie de întreținere de 350 de euro pe lună. De asemenea, el a recunoscut plata unor datorii de 4.300 de euro.

Adauga un comentariu