National

De-a dreptul HILAR. Secţie de votare amenajată într-un bar din Botoșani

Publicat: 06 dec. 2020
Sectie de votare in bar la Botosani
Situaţie de-a dreptul hilara în România. Una din secțiile de votare dintr-o comună botoșăneană a fost organizată într-un bar

Situaţie de-a dreptul hilara în România. Una din secțiile de votare dintr-o comună botoșăneană a fost organizată într-un bar, pentru că școala se află în reabilitare.

Autoritățile din județul Botoșani au aprobat organizarea unei secții de votare într-un bar din satul Luncă, comună Vârfu Câmpului, pentru că singura școală din localitate se află în reabilitare, iar cei din primărie au trebuit să caute o variantă de compromis, scrie Monitorul de Botoșani.

Așa au ajuns să apeleze la un întreprinzător local, care deține un magazin mixt și un bar, acesta din urmă fiind închis în ultimele luni, din cauza pandemiei.

Situația a fost comunicată la Autoritatea Electorală Permanentă, dar și la Prefectură, care au considerat că sunt întrunite condițiile pentru amenajarea secției de votare.

Peste 530 de oameni vor vota la secția din bar

Spațiul a fost preluat de Primăria Vârfu Câmpului printr-un contract de comodat, iar secția de votare 406 a fost amenajată în spațiul care altă dată găzduia barul, măsura fiind una provizorie.

Prin urmare, cei 536 de cetățeni cu drept de vot din sat, care vor dori să-și exprime votul în cursul zilei de astăzi, vor trebui să meargă la barul cu pricina, aici fiind amenajate și cele trei cabine de vot.

Două persoane şi-au perdut viaţa în ziua votului

Două persoane din Bucureşti şi Argeş şi-au pierdut viaţa în ziua votului. Votul a fost suspendat duminică dimineaţă într-o secţie de votare din Sectorul 3 al Capitalei după ce o persoană a murit. Un incident asemănător s-a petrecut în Argeş. Un bărbat a murit chiar în curtea secţiei de votare.

Procesul de votare a fost suspendat în secţia 643 din Sector 3 al Capitalei, după ce o persoană a murit în secţia de votare. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 de ani, care venise să voteze la o secţie de votare organizată la Scoala Gimnaziala 47.

„Când crezi că totul o să fie liniște și pace se întâmplă inevitabilul: o persoană în vârstă, 77 de ani s-a prăbușit în cabina de vot, cu ștampila în mână. Cu câteva minute înainte am vorbit cu dânsul deoarece a intrat la noi în secție. Operatorul i-a verificat cartea de identitate și l-a redirecționat alături. 5 minute mai târziu s-a pornit larma. Înainte să intre în cabină glumea cu vecinul. 2 ambulanțe și 30 de minute mai târziu, încercări de resurcitare nereușite și un răspuns final trist”, a scris pe Facebook Mihaela Elena Ivan, membru în secţia de votare în care s-a petrecut tragedia.

Adauga un comentariu