Local

De astăzi apar carduri CTP pentru pensionarii ieșeni. Iată de unde pot fi ridicate noile legitimații

Publicat: 02 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De astăzi apar carduri CTP pentru pensionarii ieșeni. Iată de unde pot fi ridicate noile legitimații

Compania de Transport Public Iași va pune la dispoziția persoanelor vârstnice un nou sistem de călătorie în municipiu. De astăzi, 2 decembrie, vor apărea la tonete o nouă serie de carduri de transport public destinate vârstnicilor care beneficiază de călătorii gratuite cu mijloacele de transport în comun

Primele carduri pentru pensionari denumite „SeniorIS” vor putea fi ridicate de la tonetele Companiei de Transport Public (CTP) începând de astăzi, 2 decembrie. Cardurile sunt destinate beneficiarilor titlurilor de călătorie gratuite oferite de către municipalitate, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială (DAS). Titularilor cardurilor li se vor solicita prezentarea cărții de identitate și predarea vechii legitimații.
Tonetele CTP Iași de la care pot fi ridicate cardurile de către pensionari sunt următoarele: Piața Unirii, Târgu Cucu, Zimbru și Familial. De aici pot fi ridicate cardurile de luni până vineri, între orele 6:00 și 21:00.
Toneta de la CUG Vechi pune cardurile la dispoziție de luni până vineri, între orele 7:00 și 15:00. La Pod Nicolina se pot procura de luni până vineri, între orele 6:00 și 21:00. Stațiile de la Sergent Grigore Ioan, Tudor Vladimirescu și Rond Copou sunt deschise de luni până vineri între orele 8:00 și 13:00.

Ce înseamnă noul card

Reprezentanții municipalității au arătat și cum poate fi folosit noul card.

„În perioada următoare vor fi anunțate datele de la care și beneficiarii arondați celorlalte puncte CTP Iași din oraș vor putea să se prezinte la tonete pentru eliberarea cardurilor SeniorIS. Cardul este netransmisibil și valabil în mijlocul de transport numai împreună cu buletinul sau cartea de identitate a beneficiarului. Aceștia pot călători fără efectuarea unor proceduri suplimentare, fiind folosite doar în timpul acțiunii de control, în cadrul căreia angajații CTP Iași vor scana codul QR pentru verificarea valabilității acestora. Printre avantajele cardului SeniorIS se află și eliminarea timpilor de stat la rând a persoanelor în vârstă, care beneficiază de această facilitate. Aceste carduri nu vor mai trebui vizate, bazele de date fiind actualizate lunar de către DAS și CTP”, au menționat reprezentanții municipalității.

Adauga un comentariu