Prima pagină » Magazin » De ce ar trebui să ai o instalație GPL auto? 5 motive
De ce ar trebui să ai o instalație GPL auto? 5 motive

De ce ar trebui să ai o instalație GPL auto? 5 motive

15 mai 2024, 16:05, 2 ,
în Magazin

Ai tot auzit vorbindu-se despre gpl auto și te întrebi de ce ar trebui să o alegi și tu? GPL este un combustibil mai ieftin decât benzina sau motorina. Polonia, spre exemplu, se află în fruntea țărilor cu cele mai multe mașini pe gaz pe șosele. Instalarea unui sistem pe gaz într-o mașină vine cu numeroase beneficii.

În cele ce urmează, află cât de mult vei avea de câștigat alegând o instalație gpl auto corespunzătoare pentru mașina ta.

De ce ar trebui să optezi și tu pentru o instalație gpl auto?

Optând pentru o instalație gpl auto vei beneficia de garanția funcționării sigure și fără probleme a mașinii tale, sporind în același timp eficiența acesteia – conducerea pe gaz este mult mai economică, din ce în ce mai multe persoane optează pentru rezervoare gpl. Iată de ce ar trebui să alegi și tu această variantă.

1. GPL este mai ieftin decât benzina și motorina. Utilizarea GPL îți va permite să reduci considerabil costurile, uneori cu până la jumătate, în comparație cu cele pentru benzină. Așadar, chiar dacă instalația în sine poate părea scumpă, banii cheltuiți pentru achiziționarea și instalarea ei vor fi amortizați rapid, chiar și după ce ai parcurs 10.000 de kilometri.

2. GPL este ecologic. Un alt avantaj oferit de instalația gpl este faptul că aceste instalații sunt mult mai ecologice în comparație cu alte variante. GPL este cel mai curat combustibil fosil. Arderea gazului este asociată cu o emisie semnificativ redusă de substanțe toxice în atmosferă și, prin urmare, nu contribuie la producerea de smog. Acesta este un alt motiv pentru care din ce în ce mai multe persoane optează pentru bazine gpl.

3. Instalațiile GPL auto sunt sisteme extrem de durabile și sigure. Sistemul GPL este la fel de durabil ca și cel pe benzină- datorită cifrei octanice ridicate (100-110) care crește rezistența gazului la combustia prin batere. Utilizarea gazului nu provoacă coroziune, astfel încât vehiculul alimentat de acesta va funcționa eficient și fără defecțiuni pentru mai mult timp.

4. Conducerea cu un sistem GPL se amortizează nu numai pentru un kilometraj mare ci și pentru un kilometraj scurt. În cazul motorinei cifrele sunt mult mai mici dar totuși notabile și considerabile, mai ales de-a lungul a mai multor ani. Cifrele nu mint- chiar și în cazul unui kilometraj redus, condusul pe gaz este în continuare rentabil, doar că timpul de recuperare a investiției pentru instalație este prelungit sau scurtat.

5. Versatilitate. Până de curând se credea că instalațiile GPL sunt potrivite doar pentru mașinile mai vechi, cu motoare simple. Din fericire, tehnologia este din ce în ce mai avansată iar în prezent modelele de mașini care nu pot fi echipate cu sisteme GPL sunt excepții rare. Instalațiile GPL vor funcționa foarte bine pe mai multe modele de mașini, pe motoare cu injecție indirectă dar și pe cele cu injecție directă și pe cele hibride.

Pentru a spori siguranța și confortul unui sistem GPL, acesta trebuie să fie instalat de un specialist cu experiență. De asemenea, trebuie reținut faptul că singura garanție a unei utilizări eficiente și fără probleme a instalației este selectarea unor componente compatibile de înaltă calitate – de preferință sub forma unui kit de instalare GPL original.

Trebuie menționat faptul că multe dintre problemele cu care se confruntă automobilele alimentate cu GPL nu rezultă din proprietățile acestui combustibil, ci din erori făcute în timpul selecției și asamblării instalației. Așadar, dacă decizi să instalezi un sistem GPL în mașină, alege servicii profesioniste.

Comentarii
  • Vaaaai ce urat arata ca si alea de face aerisirea in cladiri si montate afara. O sa se sfarseasca si Tehnologioa asta si vor fi mormane de fiare.
    Iar prin oras sunt si porcariile alea de cutii din plastic puse de curand unde sa arunce cetatenii gunoasie cand merg pe strada de le vezi ditamai urateniile pe marinea trotuarelor.

  • Tony, ai uitat să-ți iei pastilele ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *