WoW!

De ce cad florile roșiilor?

Publicat: 05 iun. 2020

Căderea florilor la tomate este o problemă comună ce afectează majoritatea culturilor de roşii. Pentru grădinari însă aceasta este o problemă frustrantă. Iată care sunt cauzele care duc la uscarea şi căderea florilor şi ce trebuie să faci.

Cauza căderii florilor

Căderea florilor tomatelor poate avea multiple cauze, cele mai comune fiind însă condiţiile meteo nefavorabile sau dăunătorii. Iată însă care sunt cauzele ce duc la căderea acestora:

  • temperaturile prea mari sau prea mici
  • lipsa polenizatorilor
  • umiditatea solului (prea multă apă sau prea puţină)
  • insectele dăunătoare sau bolile
  • fructe prea multe sau prea grele.

Cea mai frecventă cauza a căderii florilor tomatelor este însă temperatura:

  • peste 29oC în timpul zilei
  • peste 21oC în timpul nopţii
  • sub 13oC în timpul nopţii.

Tomatele se dezvoltă corespunzător la temperaturi cuprinse între 21oC şi 29oC în timpul zilei. Se pot adapta însă şi la temperaturi extreme însă pentru perioade foarte scurte de timp.

Ce este de făcut?

1. Atrage polenizatorii în grădină. Pentru a face fructe, roşiile au nevoie de polenizatori. Atrage aşadar albinele şi fluturii în grădină.

2. Nu exagera cu fertilizatorii. Nu adauga fertilizatori în sol, în fiecare săptămână ci asigură-te că solul este sănătos. Prea mult fertilizator va duce la creşterea în exces a plantei nu şi la producerea mai multor fructe. Adaugă fertilizator doar în momentul plantarii răsadurilor în grădină şi în momentul în care fructele încep să se formeze.

3. Asigură-le necesarul de apă, în special în perioadele secetoase ale anului. Udarea roşiilor trebuie efectuată o dată pe săptămână, însă ai grijă ca apa să pătrundă bine în sol, deoarece rădăcinile tomatelor pot ajunge până la o adâncime de 5 metri.

4. Verifică plantele zilnic pentru a vedea dacă sunt afectate de boli sau dăunători şi acţionează rapid în cazul în care observi apariţia acestora.

Atenţie! Căderea florilor poate fi provocată şi de faptul că roşiile au prea multe fructe şi nu pot susţine unele noi! Aşadar, dacă ai o cultură bogată şi observi flori care cad nu trebuie să te îngrijorezi.

Adauga un comentariu