Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » De ce e bine să bei o cană cu cacao caldă în fiecare dimineaţă
De ce e bine să bei o cană cu cacao caldă în fiecare dimineaţă

De ce e bine să bei o cană cu cacao caldă în fiecare dimineaţă

24 apr. 2020, 10:57,
în WoW!

Pudră organică din boabe de cacao, respectiv, pudra integrală de cacao, din care nu au fost extrase grăsimile, este mai bogată în antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Pudră de cacao organică (se găseşte în magazinele naturiste), obţinută prin măcinarea boabelor de cacao şi extragerea untului de cacao, este un aliment complex, care conţine multe substanţe naturale valoroase. Este o sursă importantă de magneziu, sulf, calciu, fier, zinc, cupru, potasiu şi în vitamine din complexul B.

Cum se prepară

Peste 2 linguriţe de pudră de cacao se toarnă 250 ml. apă fierbinte şi se amestecă foarte bine. Se poate îndulci, după gust, cu ştevia (fără calorii), miere de albine sau sirop de agave. Se consumă câte 1-2 căni, zilnic, în cure de 2 săptămâni. Poate înlocui şi cafeaua de dimineaţă. Apă trebuie să fie obligatoriu caldă, deoarece la contactul cu apă fierbinte, cacaua îşi eliberează imediat cei peste 700 de compuşi antioxidanţi.

Ne protejează de boli

Numeroasele flavonoide din compoziţia pudrei de cacao, cu proprietăţi puternic antioxidante (catechinele, epicatechinele şi flavonolii) diminuează riscul îmbolnăvirii de afecţiuni grave cum ar fi: diabetul zaharat, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau chiar cancerul. Magneziul şi fierul contribuie la reducerea oboselii, iar zincul, un antioxidant, contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Cacaua conţine substanţe active care stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei – substanţe numite “hormonii fericirii”. O cană de cacauă, consumată cât mai caldă, alungă tristeţea şi îmbunătăţeşte vizibil starea de spirit. Protejează inima Aceeaşi antioxidanţi din pudră de cacao ajută organismul să se elibere de radicalii liberi care duc la celule deteriorate şi bolilor cardiovasculare.

Previne diabetul de tip II

Flavonoidele din pudră de cacao au proprietăţi antiinflamatorii care ajută la reducerea riscului de diabet de tip ÎI. Un studiul realizat în Spania pe un eşantion de 42 de persoane, bărbaţi şi femei cu vârste de peste 70 de ani, a arătat că o ceaşcă de cacauă, consumată zilnic, timp de o lună, scade riscul bolilor cardiovasculare, creşte nivelul de colesterol ‘’bun’’, având proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante. Consumată regulat, cacaua caldă poate controla şi nivelul de insulină.

Curăță vasele de sânge

Flavonoidele protejează pereţii vaselor de sânge de la deteriorare din cauza radicalilor liberi şi previn formarea cheagurilor de sânge. Prin efectul de curăţare a vaselor de sânge, flavonoidele din pudră de cacao protejează organismul de boli cardiovasculare.

Reduce tensiunea arterială

Flavonoidele din cacao ajută la protejarea organismului de boli cardiovasculare şi permit buna funcţionare a vaselor de sânge. Consumată zilnic, cacaua caldă reduce tensiunea arterială, protejând organismul de multe alte boli de inimă. Protejează creierul Studiile au demonstrat că antioxidanţii hidrosolubili diin pudra de cacao îmbunătăţesc circulaţia sanguină în creier. Acest fapt contribuie la prevenirea congestiilor cerebrale sau bolilor mintale datorită efectelor asupra comportamenului cognitiv.

Reduce inflamația

Pe lângă conţinutul ridicat în antioxidanţi, ea mai cuprinde şi antiinflamatori naturali, care participă la ameliorarea stărilor de inflamaţie.

Împrospătează pielea deteriorată

Sursă foarte bogată de antioxidanţi, cacaua este un leac renumit şi pentru împrospătarea pielii deteriorare. În paralel cu ceaşca de cacauă băută dimineaţa, persoanele care se confruntă cu probleme ale pielii sunt sfătuite să prepare un unguent natural, dintr-o linguriţă de pudră de cacao şi una de miere. Crema astfel obţinută se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi se spală cu lapte degresat. Această terapie se poate repeta de 3 ori pe săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`