Sfatul medicului

De ce lucrul pe o minge elvețiană este bun pentru spate

Publicat: 19 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce lucrul pe o minge elvețiană este bun pentru spate
sezutul pe balonul cel mai util din lume în fiecare zi poate face minuni pentru coloana vertebrală

Spuneți la revedere de la scaunul de birou: sezutul pe balonul cel mai util din lume în fiecare zi poate face minuni pentru coloana vertebrală. De ce lucrul pe o minge elvețiană este bun pentru spate? Iata cateva sfaturi de la Jean-Michel Andriot, expert francez în fitness.

Pandemia de coronavirus și munca de la domiciliu va obligă sa lucrati cu echipamente care nu sunt special concepute pentru munca de zi cu zi. Rezultat: aveți dureri de spate, iar acest lucru este complet normal. Din fericire, o simplă minge elvețiană vă poate ajuta să vă destindeți spatele. Și pentru a afla cum să folosiți cel mai bine această celebră minge gonflabilă – care nu este din punct de vedere tehnic elvețiana, ci italiana – iata cateva sfaturi de la Jean-Michel Andriot, expert francez în fitness, oferite Top Sante.

De ce lucrul pe o minge elvețiană este bun pentru spate: avantajele mingii elvetiene

Deoarece este moale, accesibila tuturor, se conformează bine formei corpului și vă permite să găsiți în mod natural o poziție adaptată morfologiei voastre, mingea elvețiană face minuni pe spate.

„Întărește multi mușchi care îți vor împiedica spatele să prezinte dureri. Cu cât avem mai multa presiune pe abdomen, cu atât mai puțina exercităm asupra zonei lombare, de exemplu. Personal, îl folosesc foarte mult cu oamenii care au oprit o activitate fizică și care intenționează să o reia”, explică Jean-Michel Andriot.

Iar cel mai bun mod de a folosi această minge-minune în viața de zi cu zi este să stai pe ea pentru a lucra.

Efectueaza miscari mici de bazin

„Am clienți care au lucrat pe o minge elvețiană in timpul carantinei și care nu au dureri de spate. În principal pentru că este dreaptă și mingea respectă alinierea coloanei vertebrale. Exercițiul de bază este să faci mici mișcări laterale de la stânga la dreapta, dar și înainte și înapoi pentru a lucra toți mușchii corpului”, explică Jean-Michel Andriot, precizând că este totuși necesar să se facă exerciții de întărire musculară în paralel „pentru a optimiza beneficiile mingii elvețiene.

Alegeti mingea potrivita!

Aveți grijă, totuși, la alegerea mingii potrivite. Există mai multe dimensiuni, potrivite pentru dumneavoastră. Un diametru de 55 cm se va potrivi, de exemplu, persoanelor sub 1,65 metri, în timp ce o minge de 65cm va fi ideală pentru cei care au între 1,65 și 1,85.

„Este imperativ să găsești mingea elvețiană care te aseaza la nivelul potrivit în comparație cu ecranul. Dacă trebuie să ridici sau să cobori capul pentru a lucra, la fel de bine te-ai putea așeza pe un scaun”, explică antrenorul.

În plus, aveți grija și la umflarea mingii:

„Cu cât mingea va fi mai bine umflată, cu atât va fi mai revigorantă și potrivită pentru persoanele care sunt deja într-o anumită formă fizică. Idealul este să vă cumpărați doua mingi: una pentru a lucra și alta pentru antrenament. Ideea este să exersați mușchii care, atunci când sunt tonifiați, împiedică mișcări sau contracturi false. În plus, este distractiv”, conchide antrenorul.

Adauga un comentariu