Prima pagină » Sanatate » De ce nu este recomandată întreruperea tratamentului cu Prestarium? Iată ce spun medicii

De ce nu este recomandată întreruperea tratamentului cu Prestarium? Iată ce spun medicii

18 ian. 2022, 15:14,
în Sanatate

Majoritatea medicilor cardiologi nu recomandă întreruperea tratamentului cu Prestarium. Motivul este foarte simplu.

Prestarium este un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA). Acesta acționează prin lărgirea vaselor de sânge, fapt ce ajută inima să pompeze sângele mai ușor. Medicamentul este utilizat cu succes în tratamentul valorilor crescute ale tensiunii arteriale (hipertensiune arterială), în tratamentul insuficienţei cardiace, pentru prevenirea recurenţei accidentului vascular cerebral, în asociere cu indapamida, la pacienţi cu istoric de accident vascular cerebral, pentru reducerea riscului de evenimente cardiace, cum ar fi infarctul miocardic, la pacienţii cu boală coronariană stabilă şi care au avut deja un infarct miocardic şi/sau o operaţie pentru îmbunătăţirea irigaţiei sanguine la nivelul inimii, prin lărgirea vaselor care o irigă.

Presatarium trebuie evitat dacă sunteţi alergic la perindopril arginină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament și dacă aţi avut simptome ca: dificultăţi de respiraţie, umflarea feţei, limbii sau gâtului, senzaţie intensă de mâncărime sau erupţii trecătoare pe piele la administrarea anterioară de tratament cu IECA sau dacă un alt membru al familiei a avut aceste simptome în orice alte circumstanțe.

De asemenea, medicamentul este contraindicat persoanelor care au mai mult de trei luni de sarcină, celor cu diabet zaharat sau dacă funcția rinichilor este afectată și urmați un tratament cu un medicament pentru scăderea tensiunii arteriale, care conține aliskiren, potrivit prospectului.

desen cu o inimă și un tensiometru

Prestarium este un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA). Acesta acționează prin lărgirea vaselor de sânge, fapt ce ajută inima să pompeze sângele mai ușor.

De ce nu este recomandată întreruperea tratamentului cu Prestarium?

Tratamentul cu Prestarium este, de regulă, un tratament pentru toată viața. Astfel că, întreruperea acestui medicament nu se realizează înainte de a discuta cu medicul. Doar el este în măsură să decidă acest lucru. Dacă întrerupeți acest medicament, fără să discutați în prealabil cu un cadru medical, problema de sănătate pe care o aveți s-ar putea agrava.

De aceea, este necesar să luați acest medicament, exact așa cum v-a fost recomandat de către medic. Comprimatele se înghit cu un pahar cu apă, preferabil la aceeași oră zilnic, dimineața, înainte de masă. Doza se va stabili în funcție de fiecare pacient în parte. De regulă, aceasta este: pentru hipertensiune arterială – 5 mg pe zi, iar dacă este necesar, doza va putea fi crescută la 10 mg; pentru persoanele de 65 sau mai mult – 2,5 mg o dată pe zi, iar după o lună va crește la 5 sau chiar 10 mg zilnic; pentru prevenirea recurenței accidentului vascular cerebral – 2,5 mg zilnic, apoi 5 mg, înainte de introducerea indapamidei; pentru boala coronariană stabilă – 5 mg, apoi 10 mg zilnic.

În cazul în care ați luat mai multe comprimate decât este necesar, contactaţi imediat departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital sau pe medicul dumneavoastră. Vă puteți confrunta cu tensiune arterială scăzută, ceea ce vă va face să vă simțiți amețit sau slăbit. De ajutor în această situație ar fi să vă întindeți pe spate și să stați cu picioarele ridicate.

Dacă ați uitat să luați Prestarium, luați doza următoare la momentul obișnuit. Nu luați o doză dublă, pentru a compensa doza uitată.

multe pastile colorate

Tratamentul cu Prestarium este, de regulă, un tratament pentru toată viața. Astfel că, întreruperea acestui medicament nu se realizează înainte de a discuta cu medicul.

Reacții adverse după administrarea medicamentului Prestarium

Așa cum se întâmplă în cazul oricărui medicament, și Prestarium poate produce reacții adverse. Frecvente sunt: dureri de cap, amețeli, vertij, amorțeli, tulburări de vedere, tinitus, tuse, scurtarea respirației, tulburări gastro-intestinale, reacții alergice, crampe musculare și senzație de slăbiciune.

Mai puțin întâlnite sunt următoarele simptome: schimbări ale dispoziției, uscăciunea gurii, mâncărimi, apariția unor grupuri de vezicule pe piele, probleme la nivelul rinichilor, impotență, transpirații, somnolență, leșin, palpitații, tahicardie, vasculită, dureri ale articulațiilor, dureri musculare, dureri în piept, stare generală de rău, febră, modificări ale parametrilor de laborator etc.

un vas de sânge către inimă

Așa cum se întâmplă în cazul oricărui medicament, și Prestarium poate produce reacții adverse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`