Sport

De ce rezultatele lui Dinamo sunt dezastruoase, deși se plătesc salarii uriașe pentru Liga I. Explicațiile lui Cosmin Contra

Publicat: 19 nov. 2020
Cosmin Contra a explicat motivul pentru care Dinamo se află pe locul 15 în clasament
Cosmin Contra

Cosmin Contra a explicat motivul pentru care Dinamo se află pe locul 15 în clasament, deși la începutul sezonului au venit jucători cu salarii foarte mari. Antrenorul lui Dinamo susține că echipa este demoralizată din cauza problemelor financiare, lucru care și-a pus amprenta pe evoluția jucătorilor.
Dinamo a ajuns într-o situație foarte dificilă după ce a fost preluată de un grup de investiții care este reprezentat de Pablo Cortacero. Jucătorii sunt neplătiți de câteva luni, există datorii inclusiv la furnizori și echipa suferă și din punct de vedere sportiv.

Motivul pentru care Dinamo este pe loc de retrogradare: „Le este teamă când au mingea la picior”

Dinamo a transferat la începutul sezonului jucători cărora le-a plătit salarii foarte mari pentru nivelul fotbalului românesc. Cu toate acestea, echipa se află pe locul 15 din 16, cu doar 6 puncte acumulate în 10 etape. De la începutul sezonului, Dinamo a reușit o singură victorie.
Cosmin Contra spune că evoluția jucătorilor este foarte afectată de neseriozitatea patronilor. Antrenorul lui Dinamo susține că jucătorii resimt din plin criza de la nivelul conducerii și evoluează acum cu mult sub capacitatea lor:

„În momentul de față, jucătorii joacă la 30-40% din capacitatea lor. (Asta pe fond psihic?) Numai pe fond psihic. Vezi, niște jucători care acum o lună jumătate luau mingea și aveau sclipirea aia unu contra unu, ajungeau la poartă și făceau combinații, iar acum vezi jucători care iau mingea și au teamă de a face ceva, de a crea ceva. Și atunci nu cred că e o problemă fizică sau tactică, e o problemă de încredere a lor, de a mai crede în acest proiect, de a mai avea entuziasm de a face lucrurile”, a explicat Cosmin Contra la Telekom Sport.

Adauga un comentariu