Magazin

De ce să alegi o saltea din latex? Cât poate sta rulată o saltea?

Publicat: 11 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce să alegi o saltea din latex Cât poate sta rulată o saltea

Atunci când vor să achizioneze o saltea, mulți oameni probabil se vor gândi că ar trebui să aleagă o saltea pe care să o folosească mai mult timp. Pentru asta, ei au în vedere anumite aspecte și caracteristici importante ale saltelelor (spuma cu memorie, termoreglarea, ventilația, elasticitatea, materialele hypoalergenice) ce includ și durabilitatea în timp.

Durata de viață estimată a unei saltele, în funcție de tipul ei, este:

  • 3-5 ani pentru o saltea din spumă cu memorie
  • 6-8 ani pentru o saltea de mare rezistență și o saltea latex.

Dacă se alege o saltea din hibrizi de latex, aceasta poate rezista în medie, minim 6 ani, deci durata ei de viață este puțin mai mare ca a saltelelor de spumă. Un avantaj al acestor saltele este suportul pe lateral. Există și saltele din latex sintetic, care au prețuri mai accesibile și care au caracteristici de elasticitate și moliciune ce se apropie de cele ale latexului natural.

Cât poate sta rurală o saltea?

Despre o saltea cu spumă de memorie, se spune că nu este recomandat să stea rulată mai mult de 2 luni, pentru că straturile de spumă s-ar putea deteriora. Salteaua nu trebuie ținută într-o cutie comprimată sau învelită în ambalajul ei mai mult de 40 de zile. Umiditatea în camera în care se află salteaua, ar trebui să fie cuprinsă în intervalul 45-70%, iar temperatura să nu depășească 30 ⁰C.

În general, nu este indicată expunerea saltelei la lumina directă a soarelui, mai ales vara, în zilele caniculare, când temperaturile sunt ridicate. Nici amplasarea ei aproape de radiatoare electrice, în locuință, nu este recomandată, pentru că poate duce la scăderea performanțelor de calitate ale saltelei.

Alte recomandări importante, pentru a prelungi durata de viață a saltelei, sunt:

  • Trebuie de evitat distrugerea ei, deformarea în mod continuu, agresiv
  • Nu trebuie depășită sarcina maximă, care este specificată pe eticheta produsului
  • Nu se sare pe saltea și nu se pun obiecte foarte grele, care au marginile ascuțite
  • Folosirea unei huse de protecție ajută la protejarea saltelei, îi poate prelungi durata de viață.

În general, saltelele din latex natural au o durată de viață mai mare. Contează foarte mult și grosimea stratului; cu cât acesta este mai gros, cu atât salteaua este mai rezistentă. Aceste saltele din latex au caracteristici de fermitate medie spre tare și sunt foarte bune pentru cei care au dureri de spate. Atunci când corpul se afundă într-o saltea de calitate, la un nivel corespunzător, avantajul este că punctele de presiune și coloana vertebrală se aliniază corect și astfel somnul este mai bun și odihnitor.

În prezent, cele mai bune saltele sunt considerate cele din latex, pentru că:

  • Sunt potrivite pentru majoritatea oamenilor
  • Preiau forma corpului, similar cu o saltea cu spumă cu memorie, în plus, latexul este mai elastic și deci strânsoarea este mai mică
  • Au proprietăți ortopedice, oferă mai puțină adâncime, lucru important pentru oameni, indiferent de poziția lor de somn, dacă dorm pe burtă, pe spate sau pe lateral.

Oamenii care dorm pe saltele din latex, se pot mișca foarte ușor în timpul somnului, ei nu vor simți niciun disconfort atunci când își schimbă poziția de somn.

Alte caracteristici ale acestui material pentru saltele de pat:

  • Latextul este un material care asigură un somn mai confortabil, pentru că absoarbe o cantitate minimă de căldură
  • Latexul este elastic, foarte durabil, nu se deformează prea ușor, decât după ani lungi de utilizare
  • Latextul aliniază coloana vertebrală perfect, poate elimina punctele de presiune, conturează mult mai ușor corpul și permite o aerisire mai bună, comparativ cu spuma de memorie.

Presiunea care se pune pe saltea, noapte de noapte, este mai mare îndeosebi în cazul persoanelor supraponderale și de aceea, acest produs pentru pat trebuie să asigure un somn de calitate. Saltelele din latex sunt rezistente, durabile și au caracteristici de fermitate excelente, deci sunt optime pentru persoanele care au dureri de spate. Prezența straturilor multiple asigură o bună susținere oricărei persoane (indiferent de greutatea corpului) și un confort sporit. Prin urmare, aceste saltele sunt dedicate și persoanelor supraponderale și celor care au un somn mai agitat.

 

Adauga un comentariu