Culinar

De ce să pui câteva picături de oțet atunci când fierbi cartofii. Puține gospodine știu

Publicat: 03 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce să pui câteva picături de oțet atunci când fierbi cartofii. Puține gospodine știu
Cartofi prăjiți, cartofi la cuptor sau salata de cartofi sunt trei dintre preparatele preferate de mulți

Cartoful este un aliment de bază, iar cu ajutorul acestuia poți prepara mâncăruri absolut delicioase. Însă, există și o altă modalitate care ar putea să le ofere o savoare aparte! De ce să pui câteva picături de oțet atunci când îi fierbi? Puține gospodine cunosc acest truc.

Cartofi prăjiți, cartofi la cuptor sau salata de cartofi sunt trei dintre preparatele preferate de mulți. Dacă adaugi și condimente, atunci felul de mâncare va fi perfect. Însă, există un truc pe care puține gospodine în cunosc, și anume adăugarea unor picături de oțet, atunci când fierbi cartofii.

Truc eficient pentru gospodine: de ce trebuie să pui câteva picături de oțet în apă, atunci când fierbi cartofii?

Dacă vrei ca aceștia să nu se mai sfărâme, atunci când îi prepari, poți pune câteva picături de oțet în apă, când îi fierbi. Aceștia vor rămâne rezistenți, atunci când îi decojești, și te vei putea bucura de forma lor în farfurie. Trebuie să adaugi cartofii în apă, la fiert, pentru 30 de minute. După un sfert de oră, adaugă sare și piper. Iar, când adaugi și câteva picături de oțet, cartofii vor avea crusta la exterior întreagă. Mai mult decât atât, nu contează ce tip de oțet folosești, fie că este simplu, fie că este de mere, însă trebuie să ții cont că o cantitate mare ar putea să afecteze gustul lor.

Totodată, utilizarea a câtorva picături de oțet în apă, în timpul fierberii, vor ajuta cartofii să nu se lipească de fundul oalei sau de margini.

Adauga un comentariu