Prima pagină » National » De ce se închide Autostrada Transilvania. Iată ce rută pot folosi șoferii
De ce se închide Autostrada Transilvania. Iată ce rută pot folosi șoferii

De ce se închide Autostrada Transilvania. Iată ce rută pot folosi șoferii

13 mai 2024, 14:45,
BZI.ro, în National

Multe persoane vor să afle de ce se închide Autostrada Transilvania. Decizia este una temporară, valabilă doar o zi. CNAIR închide astăzi, 13 mai 2024, lotul Chețani – Câmpia Turzii, pentru un exercițiu NATO. Iată ce rută pot folosi șoferii.

De ce se închide Autostrada Transilvania

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, 13.05.2024, în intervalul orar 17:00 – 20:00, circulaţia rutieră va fi închisă pe Autostrada A3, tronson kilometric 36 – 51+796 metri, între nodul rutier Cheţani şi nodul rutier Câmpia Turzii, pentru efectuarea exerciţiului NATO – SWIFT RESPONSE 24 (SR24) – DEFENDER 24, care presupune desantul unui număr mare de militari şi tehnică militară în zona Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii. n această perioadă, traficul se va desfăşura deviat, pe DN 15.

Aproape 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos se pregătesc să participe la secvențele exercițiului SWIFT RESPONSE 24 (SR24) / DEFENDER 24, desfășurat în România. Această operațiune aeropurtată multinațională, numită Joint Forcible Entry, va include și desantare de tehnică militară și se va desfășura pe parcursul mai multor zile. Momentul principal al exercițiului în România este planificat pentru duminică, 12 mai, în zona Bazei 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii.

Forțele implicate în exercițiu demonstrează capacitatea lor de reacție rapidă și interoperabilitatea între structuri, precum și angajamentul pentru asigurarea apărării colective.

Ce probleme sunt pe această autostradă

Autoritățile au anunțat că sunt probleme pe anumite tronsoane din Autostrada Transilvaniei. Finalizarea lucrărilor sunt în întârziere. Asociația Pro Infrastructura (API) a recomandat românilor anumite rute ocolitoare pentru a evita aglomerația și a atras atenția că stadiul lucrărilor de pe Autostrada Transilvania este unul lent.

Probleme sunt și cu lucrările pe Autostrada Moldovei. Autostrada Moldovei este un ,,vis” greu de îndeplinit. Lucrările nu vor fi gata la timp, deși Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că anul acesta vor fi finalizate șase sau chiar șapte din cele 13 loturi din Autostrada Moldovei A7 aflate în execuție. Autostrada „Moldovei” A7 – coloana vertebrală rutieră care ar urma să străbată regiunea de la Nord la Sud și să lege Moldova de Muntenia – se află în lucru din apropiere de Ploiești, de la intersecția cu A3, până la Pașcani, aproape 320 de kilometri. În 2024, însă, unele tronsoane au deja termen de finalizare – 65 de kilometri de autostradă care ar trebui deschiși traficului. Cu toate acestea, stadiul din teren la momentul actual nu arată promițător pentru finalizarea tuturor lucrărilor la termen în acest an.

Guvernul promite că în aceest an va investi sume mari pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionel Scrioșteanu, afirmă că lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere vor continua și în 2024. În acest an, România are planuri de a investi 15 miliarde de lei în infrastructura rutieră. Mai multe șantiere pentru infrastructura rutieră au fost inaugurate, iar în prezent se lucrează la aproximativ 800 de kilometri de autostradă și drumuri expres. Cu toate acestea, există nemulțumiri din partea șoferilor. Ieșenii sunt tot mai indignați de întârzierile lucrărilor pentru Autostrada Moldovei și vor să știe cine se face vinovat de nesfârșitele întârzieri pe care le are proiectul ce va lega Moldova de Regiunea de Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *