International

De ce specialiștii sunt nesiguri în ceea ce privește vaccinul aprobat de Rusia! Francois Balloux: „O decizie nesăbuită și nechibzuită”

Publicat: 11 aug. 2020
De ce specialiștii sunt nesiguri în ceea ce privește vaccinul aprobat de Rusia! Francois Balloux: „O decizie nesăbuită și nechibzuită”
De ce specialiștii sunt nesiguri în ceea ce privește vaccinul aprobat de Rusia! Francois Balloux: „O decizie nesăbuită și nechibzuită”

De ce specialiștii sunt nesiguri în ceea ce privește vaccinul aprobat de Rusia! Francois Balloux: „O decizie nesăbuită și nechibzuită”.

Marți, Vladimir Putin a confirmat că Rusia a aprobat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, pentru a fi folosit pe scară largă. Până în acest moment, 20 de țări au solicitat să le fie livrat, cerând mai mult de un miliard de doze. Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă: „Cum putem avea încredere în acest vaccin fără datele publicului?”

Posibilele efecte adverse se pot arăta mai repede decât am fi crezut. De ce specialiștii sunt nesiguri în ceea ce privește vaccinul aprobat de Rusia!

Ayfer Ali, specialistă în cercetarea pe medicamente la Warwick Business School din Marea Britanie a semnalat că acest vaccin, apărut cu rapiditate, ar putea crea probleme organismului. Eventualele efecte adverse își pot face apariția din moment în moment.

”Rusia desfășoară un experiment uriaș la nivelul populației”, a declarat Ayfer Ali.

Un expert în cadrul Institutului de Genetică al Universității din Londra, pe nume Francois Balloux a avertizat că este „o decizie nesăbuită și nechibzuită”.

„Vaccinarea în masă cu un vaccin testat impropriu este o procedură lipsită de etică”, a spus el. „Orice problemă cu campania de vaccinare rusă ar fi dezastruoasă atât prin efectele sale negative asupra sănătății, dar și pentru că ar reinstala neîncrederea oamenilor în astfel de tratamente”.

Moderna, Pfizer și AstraZeneca speră că vor avea un vaccin până la finalul anului

Moderna, Pfizer și AstraZeneca, producători mondiali de medicamente se afla în faza testelor clinice avansate pe vaccinurile lor anti-Covid, pe zeci de mii de voluntari. Acești producători au speranța că, până la finalul anului, vaccinurile dezvoltate de ei vor fi sigure pentru întreaga populație.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății este și ea circumspectă în privința vaccinului rusesc. A avertizat că acest vaccin, la fel ca și celelalte, trebuie să urmeze niște faze esențiale. Astfel că, vaccinul din Rusia nu se află pe lista celor șase semnalate acum o săptămână de către OMS. Dintre aceste şase, trei sunt dezvoltate de laboratoare chineze, două sunt americane (cele ale companiilor Pfizer şi Moderna) şi cel de-al şaselea este dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

„Accelerarea progreselor nu trebuie să însemne compromisuri faţă de siguranţă”, a declarat după anunţul preşedintelui rus purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic. „Suntem în contact cu autorităţile sanitare ruse şi avem discuţii cu privire la posibila precalificare OMS a vaccinului, dar, din nou, precalificarea oricărui vaccin include analiza şi evaluarea riguroasă a datelor obligatorii privind siguranţa şi eficacitatea”, a explicat directorul OMS.

Vladimir Putin susţine că Rusia are vaccinul impotriva coronavirus! Fiica acestuia ar fi fost vaccinata împotriva coronavirus

În cadrul unei videoconferinţe făcute cu membrii Guvernului rus, liderul Rusiei a anunţat faptul că medicii au realizat primul vaccin anti-Covid din lume. Preşedintele Vladimir Putin a afirmat, în videoconferinţa transmisă în direct de televiziunile ruseşti faptul că Rusia este prima ţară din lume care are un vaccin funcţional pentru imunizare COVID.

Rusia a devenit prima ţară din lume care are vaccinul coronavirus, susţine Vladimir Putin

Conform declaraţiilor făcute de Vladimir Putin, în aceste momente, Rusia ar deţine primul vaccin funcţional imotriva coronavirus. Acesta le-a explicat celor prezenţi la conferinţa şi la şedinţa Guvernului faptul că va acorda dreptul de utilizare pentru COVID-19, la mai puţin de la două luni de la începerea testelor pe oameni.

„În această dimineaţă, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat“, a spus el. „Ştiu că este destul de eficient, că oferă o imunitate durabilă“, a adăugat preşedintele rus.

Fiica lui Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirus

Vladimir Putin susţine că fiica acestuia s-a vaccinat deja împotriva coronavirus. Acesta a spus că vaccinul este chiar eficient şi formează o imunitate puternică şi un grad ridicat de protecţie. Vaccinul a trecut de toate verificările necesare, susţine acelaşi Vladimir Putin.

„Ştiu că funcţionează chiar eficient, formează imunitatea puternică şi, repet, a trecut de toate verificările necesare”, a afirmat liderul de la Kremlin.

Asemenea teste clinice necesită o rată semnificativă de participanţi care au fost infectaţi pe care să se teste eficienţa vaccinului. Este o etapă considerată esenţială înainte ca un vaccin să primească aprobare pentru a fi reglementat.

Elita rusească, formată din oameni de afaceri, directorii de companii şi politicieni, a avut acces la un vaccin experimental anti-COVID, dezvoltat de Institutul Gamaleia din Moscova, încă din luna aprilie, scrie publicaţia Bloomberg.

Citește mai multe aici!

Comentarii
  • FARA VACCIN DI CHINA IN ROMANIA!!!!!!!!!!! DUPA CE A DISTRUS PLANETA CHINA NU TREBUIE SA SE IMBOGATEASCA DIN VANZAREA VACCINURILOR, PRINTRE ALTE SCOPURI URMARITE DE CHINA CAND A DAT ARMA BIOLOGICA , AFARA DE DISTRUGEREA ECONOMIEI MONDIALE SI MOARTEA NOASTRA CHINA A URMARIT SASE IMBOGATEASACA ULTERIOR CU VANZAREA MASTILOR SI ALTOR ECHIPAMENTE!!! CIIIIIIIIIIIH, HOAXXX SI VANZAREA VACCINURILOR FACUTE DE CHINEZOI ADICA SA SE IMBOGATEASCA SI SA COLONIZEZE LUMEA SA CUMPERE FABRICI IN TOATA LUMEA LA PRETURI DE NIMIC CA SA DEVINA STAPANA LUMII, china nu trebuie sa se imbogateasca in urma razboiului sau biologic si in ROMANIA FARA AFACERI CU CHINA, ROMANIA TREBUIE SA FACA COMERT CU EUROPA CA EUROPA NE SALVEAZA NU CU CHINA TARA COMUNISTA CARE NU ESTE IN EUROPA NU ESTE IN NATO NU ESTE NIMIC DAR SE BAGA PESTE TOT CU CHINEZARAIELE

  • Frate , aportul SUA la Covid 19 este de peste 90% iar restul e al Chinei deci cred ca acuzi fara sa te fi informat CORECT . Mass-media te-a educat ca vina e a Chinei dar lucrurile stau cu totul altfel .P.S. Un profesor american face deja puscarie pt. asta ( introducere de „gain of function” pe coronavirus folosind nanotehnologie !) dar media din tara si strainatate pastreaza o tacere suspecta …

Adauga un comentariu