Magazin

De ce sunt folositoare anvelopele all season pentru orice tip de vreme?

Publicat: 23 mai 2022

Cumpărarea anvelopelor pentru un vehicul poate fi o activitate dificilă. Pentru a achiziționa acest produs este necesar să ții cont de o serie de factori decisivi, precum: verificarea benzilor de rulare și rezistența la uzură, cotele de viteză corespunzătoare fiecărui cauciuc sau recomandările de temperatură și dimensiunile necesare. Acest lucru face greu să fie determinat care anvelopă este cea mai potrivită pentru un anumit vehicul și regiune geografică sau tip de teren.

Potrivit unui studiu realizat recent de o firmă spciealizată, 39% dintre persoanele intervievate au acordat o grijă mult mai mare mașinilor lor și cauciucurilor folosite odată ce au devenit părinți, fiind mult mai preocupați de siguranța copiilor.

Ce trebuie să știți despre anvelopele pentru toate anotimpurile este că sunt modele de benzi de rulare și compuși de cauciuc care sunt potrivite  pentru utilizare în condiții umede și o gamă largă de temperaturi calde și reci. 

Avantajele cauciucurilor pentru orice anotimp și caracteristicile de utilizare

1.Anvelopele all-season sunt proiectate pentru a rezista zăpezii ușoare, ceea ce înseamnă că șoferii le pot folosi pe tot parcursul anului pentru majoritatea temperaturilor. Cauciucurile folosite pentru toate anotimpurile sunt concepute să fie flexibile și pliabile chiar și în jurul temperaturile de îngheț. Prețul anvelopelor all-season este accesibil și poate varia pe piața, dar un factor important pentru clienți este viteza de livrare, deoarece multe persoane cumpără impulsiv la necesitate, mai ales la începutul sezoanelor reci când apare ninsoarea spontană. De aceea, Anvelino.ro asigura cumpărătorilor un transport rapid și sigur pentru a fi pregătiți de orice tip de vreme.

2.Construite pentru șoferul obișnuit, anvelopele pentru toate anotimpurile au adâncimi moderate a benzii de rulare și compuși de cauciuc ce sunt proiectați pentru a oferi o durată de viață mai lungă decât anvelopele de vară, care au adâncimi mai mici.

3.Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt oferite în diferite tipuri, dimensiuni sau cote de viteză pentru a fi utilizate pe o mare varietate de vehicule, de la masini economice la minivanuri sau camionete. Acestea tind să ofere confort, manevrabilitate și alte atribute de performanță potrivite pentru majoritatea șoferilor.

4.Acestea pot fi folosite într-un mix variat de terenuri și condiții de temperaturi sau vreme pentru a oferi siguranță șoferului și călătorilor din vehicul. Cauciucurile pentru toate anotimpurile pot fi folosite cu ușurință și în perioadele ploioase, atâta timp cât aversele nu sunte extreme. Ele au o tracțiune decentă pe suprafețele umede datorită modelelor complexe ale benzii de rulare care ajută la îndepărtarea apei de pe partea inferioară a anvelopei.

Anvelopele all-season sunt achiziția potrivită atunci când temperaturile nu ating condiții extreme vara sau iarna, deoarece designul conceput îl avantajează pentru diferite tipuri de teren și condiții, precum: ploaie, căldură, lapoviță și zăpadă ușoară. Totuși, pentru temperaturile de peste -5 grade, zilele caniculare de vară și terenurile accidentate este necesar să achiziționați cauciucuri corespunzătoare pentru a oferi siguranța mașinii și pasagerilor din interiorul ei.

Cel mai bine este ca toate anvelopele vehiculului tău să fie de același tip, indiferent dacă este vorba de anvelope de iarnă, anvelope pentru toate anotimpurile, anvelope de vară, etc.

Sursă foto: pixabay.com
Comentarii
  • Dar chiar nu sunt DELOC FOLOSITOARE! Ori ai de vara, ori de iarna! Dacă te prinde zăpadă cu ele… pleci pe jos fără mașina! Riști accident!

Adauga un comentariu