Actualitate

De ce sunt nemulţumiţi primarii din PSD de Marcel Ciolacu

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce sunt nemulţumiţi primarii din PSD de Marcel Ciolacu
Primarii din PSD sunt nemulțumiți pentru modul în care Marcel Ciolacu a alocat fonduri prin Anghel Saligny

Primarii din PSD sunt nemulţumiţi de Marcel Ciolacu și modul în care s-au împărţit banii din programul Anghel Saligny. Balanța inclină mai mult înspre unele județe, iar în altele, banii nu sunt suficienți.

Marcel Ciolacu le-a răspuns dur primarilor spunându-le că nu au văzut, și nu știu care sunt sumele de bani alocate pe fiecare județ. Oricum, liderul social democrat pare să piardă din ce în ce mai mult teren în ceea ce privește simpatiile interne.

Iată de ce sunt nemulțumiți primarii din PSD de Marcel Ciolacu

Par să fie tensiuni tot mai mari în PSD unde primarii sunt nemulţumiţi de Marcel Ciolacu. Aceștia îi cer socoteală liderului social democrat pentru modul în care s-au împărţit banii prin programul național de dezvoltare Anghel Saligny. Conform nemulțumirii primarilor, balanța inclină mai mult în unele județe. În acest sens, Marcel Ciolacu a convocat o ședință în PSD cu toți primarii și președinții de consilii județene pentru a discuta. După luni de discuții în coaliția de guvernare, aleșii locali au primit, în sfârșit, lista legată de cum se împart banii pe fiecare județ în parte pentru apă, canalizare, drumuri și poduri.

Nemulțumirile social democraților sunt evidente, mai ales că Ciolacu pare să nu fie un lider care să facă ordine în filiale. Primarii sunt deranjați de faptul că județele Suceava condus de Gheorghe Flutur și Olt , condus de Paul Stănescu, primesc cei mai mulți bani. În schimb județe ca Galați, Brăila, Brașov, Sibiu și Ilfov primesc sume mult prea mici.

Aleșii locali sunt nemulţumiţi de faptul că nu s-a ţinut cont, în împărţirea banilor de populația fiecărei UAT. Aceștia au reclamat că s-a ţinut cont de populația fiecărui județ a contat doar în proporție de 15% și 50% a contat numărul UAT-urilor.

Marcel Ciolacu, atac la adresa primarilor din PSD

În replică, Marcel Ciolacu s-a arătat deranjat de nemulțumirea primarilor din PSD spunând că situația nu este așa cum pare. Acesta susţine că în realitate județul Olt a primit mai puțini bani și că Ministerul Dezvoltării a fost cel care a decis alocarea resurselor materiale. Acesta a lansat şi un atac la adresa primarilor spunând despre aceștia că cel mai probabil nici nu au citit sumele de bani alocate:

”Cred că primarii nici nu ştiu care sunt sumele, cred că este o discuţie un pic prematură şi neexplicată nici de noi în interiorul partidelor şi nici de ministrul Dezvoltării. Din punctul meu de vedere, formula găsită de de Ministerul Dezvoltării în acest moment şi discutată în coaliţie este cea mai bună”, a mai spus preşedintele PSD.

Oricum, Marcel Ciolacu este un slab lider mai ales în contextul în care acesta nu a luat măsurile care se cuvin în derapajele făcute de membrii din PSD. Vă aducem aminte faptul că, în pofida atitudinei pro-ruse avute de Maricel Popa, în contextul vizitei avute de Kamala Harris la București. La acea vreme se impunea ca președintele PSD să-i solicite demisia lui Popa, dar nu s-a întâmplat. O altă problemă a apărut şi în momentul în care Ionel Arsene a fost condamnat la 8 ani de închisoare, și de acestă dată liderul social democrat refuzând să ia vreo măsură pe linie politică.

Așadar, vom vedea dacă nemulțumirea primarilor PSD la adresa lui Marcel Ciolacu o să treacă la un alt nivel.

 

Adauga un comentariu