Diete si regimuri

De ce tindem să ne îngrășăm pe măsură ce îmbătrânim

Publicat: 06 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce tindem să ne îngrășăm pe măsură ce îmbătrânim
Reînnoirea lipidelor din țesutul adipos scade odată cu înaintarea în vârstă

Pe măsură ce îmbătrânim, avem tendința de a depune mai multe kilograme. De ce se intampla acest lucru, fără să ne schimbăm dieta și obiceiurile? De ce tindem să ne îngrășăm pe măsură ce îmbătrânim? Iată răspunsu!

Atât femeile, cât și bărbații tind să se îngrașe pe măsură ce îmbătrânesc. Dar de ce cresc kilogramele pe măsură ce inaintam in varsta? Aceasta este întrebarea la care au incercat să răspundă cercetătorii suedezi de la Institutul Karolinska din Stockholm. Lucrarea lor dezvăluie că, chiar și fără a vă schimba dieta sau stilul de viață, îmbătrânirea este foarte des asociată cu creșterea în greutate.

Creșterea în greutate: lipide facilitează creșterea în greutate

Din ce cauză? O grăsime care nu s-ar reînnoi la fel de bine o data cu inaintarea in vârsta: reînnoirea lipidelor din țesutul adipos scade odată cu înaintarea în vârstă și facilitează creșterea în greutate, explică autorii studiului.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au analizat celulele adipoase a 54 de persoane, femei și bărbați, timp de aproximativ 13 ani. În acest timp, cercetătorii au observat că toți participanții, indiferent dacă s-au îngrășat sau nu, au înregistrat o scădere a ratei de rotație a lipidelor în țesutul adipos (care este masa corporală).

Compensați aceste schimbări adaptându-vă dieta

Ita de ce tindem să ne îngrășăm pe măsură ce îmbătrânim! Conform rezultatelor acestor teste, cei care nu au compensat această scădere a volumului de lipide din celulele grase consumând zilnic mai puține calorii au câștigat în medie cu 20% mai multă greutate corporala.

Rezultatele indică pentru prima dată că procesele din țesuturile noastre grase reglează modificările greutății corporale în timpul îmbătrânirii, independent de alți factori, precizeaza cercetatorii de la Institutul Karolinska.

Adauga un comentariu