Stiri si curiozitati

De ce trag puricii la anumite persoane: Cum își aleg victimele

Publicat: 23 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce trag puricii la anumite persoane Cum își aleg victimele
Puricii aleg doar anumite persoane pe care să le atace

Persoanele care au un animal de companie, dar nu numai, s-au confruntat măcar odată cu problema puricilor. Însă s-au întrebat de ce trag puricii doar la anumite persoane. Deși locuiesc ami multe persoane în casă, doar unul sau doar o parte dintre aceștia au fost înțepați de puricii aduși de prietenul lor necuvântător.

Specialiștii au încercat să găsească răspunsuri la această întrebare, iar motivele găsite de aceștia sunt multiple.

De ce trag puricii la anumite persoane: Nu le place usturoiul

În urma studiilor făcute, oamenii de știință au demonstrat că puricii aleg doar anumite persoane pe care să le atace. Una ditnre explciațiile găsite este cea legată de modul în care sunt percepuți anumiți oameni de către purici. Astfel, unele persoane pur ș isimplu „nu au un gust bun“, iar altele nu emite semnale că ar fi o sursă de hrană.

O altă explicație este legată de faptul că anumite persoane nu sunt pur și simplu nu sunt alergice la înțepăturile de purici și spun că nu au fost înțepate de acestea, când de fapt acest lucru s-a întâmplat doar că nu au văzut niciun fel de efect.

Poate părea hilar, dar s-a demonstrat că persoanele care au consumat usturoi nu sunt o țintă pentru purici. Usturoiul este un parfum natural, iar oamenii care mănâncă mai mult usturoi sunt evitați de purici, pentru că nu le place cum miroase persoana respectivă.

Puricii sunt atrași de oamenii care emit niveluri ridicate de dioxid de carbon

Cercetătorii canadieni au demonstrat că oamenii transmit gaze și secreții ale pielii la rate diferite. Astfel, puricii sunt atrași de oamenii care emit niveluri ridicate de dioxid de carbon, deoarece este un declanșator pentru purici.

Unele persoane nu realizează că au fost înțepați de purici. Acestea nu sunt alergice la saliva pe care puricele îl secretă în rana înțepăturii pentru a menține coagularea sângelui. În aceste cazuri, înțepăturile nu devin roșii,i nu produc mâncărime și nici nu merg neobservate. Sunt cazuri când înțepăturile sunt moderat alergice și sunt percepute ca înțepături de țânțar.

Cât de grave sunt înțepăturile de purici

Puricele este o insectă parazită hematofagă de dimensiuni mici, de culoare cafenie-închisă. Puricii sunt foarte agili, având picioare lungi, perechea posterioară fiind bine dezvoltată pentru sărituri. Un purice poate sări pe verticală până la 18 cm, iar pe orizontală până la 33 cm.

Puricii se hrănesc cu substanțe nutritive din sângele supt de la mamifere și păsări.

Persoanele înțepate de purici pot avea diverse simptome precum, iritație, rană, inflamație sau prurit la locul respectiv. Zonele preferate de purici sunt gâtul, fața, mâinile, brațele sau picioarele. Majoritatea rănilor provocate de purici se vindecă în cel mult două săptămâni.

In asemenea situații, se recomandă curățarea zonei cu apă și sapun, administrarea de hidrocortizon, unguente anti-prurit și antihistaminice.

Sunt cazuri când înțepăturile de purici pot avea ca efect privarea de somn și alterarea stării de bine ca urmare a deficitului de odihna.

Foarte rar, se poate întâmpla să apară reacții alergice severe, precum dificultăți în respirație, bășici, febră, greață, simptome similare gripei sau umflarea limbii.

Adauga un comentariu