Stiri si curiozitati

Înțepături de purici. De ce să te temi

Publicat: 25 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Înțepături de purici. De ce să te temi
Înțepăturile de purici arată ca niște mici proeminențe roșii, cu un halou roșu în jur

Încălzirea vremii aduce și o invazie de insecte, mulți oameni începând să acuze înțepături de purici, chiar dacă mulți le confundă cu înțepăturile altor insecte.

Înțepătura de purice poate fi destul de ușor confundată cu o alergie sau cu înțepătura de țânțar deoarece locul unde s-a produs înțepătura arată ca un punct roșu, inflamat. Totuși, în cazul înțepăturii de purice aceasta este mult mai dureroasă și provoacă mâncărimi. De cele mai multe ori, înțepăturile de purici apar pe membrele inferioare, o insectă putând înțepa de mai multe ori. Aceasta este explicația pentru faptul că înțepăturile de purici arată ca niște puncte roșii aflate la distanțe de 1-2 cm. Totuși, aceste înțepături nu pot fi tratate cu nepăsare deoarece pot transmite boli grave.

Insectă parazită, care atacă de obicei animalele

Puricele este o insectă parazită hematofagă de dimensiuni mici, de culoare cafenie-închisă. În ciuda dimensiunii lor mici, puricii sunt foarte agili, având picioare lungi, perechea posterioară fiind bine dezvoltată pentru sărituri. Un purice poate sări pe verticală până la 18 cm, iar pe orizontală până la 33 cm.

Puricii se hrănesc cu substanțe nutritive din sângele supt de la mamifere și păsări.

Chiar dacă de obicei sunt cel mai des întâlniți la animale, puricii pot ataca și omul, putând fi întâlniți în spații interioare, ascunzându-se foarte ușor în saltelele paturilor, în/sub covor, în spații înguste ce pot deveni locuri de clocire.

Chiar dacă animalele cele mai des atacate sunt câinii, oamenii pot lua foarte ușor purici de la animalele lor de companie.

Cum arată înțepătura de purici

Înțepătura de purici, la oameni, au câteva caracteristici specifice:

– sunt de culoare roșie, cu un parte mai pronunțată în mijloc

– sunt în linie sau în mănunchi

– sunt situate pe picioare, mâini, în jurul taliei, la axile, inghinal sau în zona coapselor.

Înțepătura de purice are mai multe simptome, unele dintre ele similare cu înțepăturile produse de țânțari, Astfel, înțepăturile de purici produc mâncărime, iar pielea din jurul locului unde s-a produs înțepătura poate deveni dureroasă. Prin scărpinarea pielii afectate se pot produce zgârieri excesive care deteriorează pielea și în acel loc se poate dezvolta o infecție. De obicei, la înțepăturile de purici, oamenii nu dezvoltă simptome, iar puricii nu transmit de obicei boli.

Înțepăturile de purici arată ca niște mici proeminențe roșii, cu un halou roșu în jur. De obicei, este vorba de grupuri de 3-4 înțepături.

De ce să te temi în cazul înțepăturii de purici

În cazul înțepăturilor de purici, sunt două complicații care pot apare. Este vorba despre reacțiile alergice și infecțiile secundare. La o persoană înțepată de purice, simptomele constau într-o înroșire a zonei înțepate, care se manifestă ca o alergie a pielii mai mult sau mai puțin puternică,

Zona unde se produce înțepătura se poate infectata. Dacă persoana care a fost înțepată are ganglionii limfatici umflați, prezinta durere extremă în jurul înțepăturii sau roșeață excesivă, ar trebui să consulte un medic.

În cazuri rare, puricii pot transmite anumite boli prin înțepătură. Este vorba de ciumă, tifos și febra zgârieturii de pisică.

În anumite situații, saliva de purice poate provoca reacții alergice, cum ar fi dermatita alergică. Cei mai afectați sunt copiii mici și persoanele alergice, care pot acuza o reacție severă.

Adauga un comentariu