Diete si regimuri

De ce ar trebui să mâncăm varză și broccoli în fiecare zi

Publicat: 22 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce ar trebui să mâncăm varză și broccoli în fiecare zi
De ce trebuie să mâncăm varză și broccoli în fiecare zi

De ce trebuie să mâncăm varză și broccoli în fiecare zi? Conform rezultatelor unui nou studiu, legumele crucifere pot fi benefice pentru sănătatea noastră cardiovasculară.

Varza de Bruxelles, conopida și broccoli pot fi benefice pentru sănătatea noastră. Știam deja proprietățile lor anti-cancerigene sau anti-demență, dar acestea ne vor proteja și inima. În orice caz, este ceea ce raportează cercetătorii australieni într-un studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție, noteaza femmeactuelle.fr. Potrivit acestora, consumul de legume crucifere poate scădea riscul bolilor cardiovasculare.

De ce trebuie să mâncăm varză și broccoli în fiecare zi?

Pentru a realiza studiul, oamenii de știință au analizat datele de sănătate de la 684 de femei cu o vârstă medie de 74 de ani. Rezultatele acestor analize au arătat că femeile care consumau zilnic legume crucifere (o jumătate de cană pe zi) aveau mai puține șanse să dezvolte o calcifiere extinsă pe aortă. Cu toate acestea, acest depozit celebru de calciu important rămâne astăzi cauza principală a accidentelor cerebrovasculare și a atacurilor de cord. „Un element care se găsește în abundență în legumele crucifere este vitamina K. Aceasta din urmă poate fi implicată în inhibarea procesului de calcifiere”, a spus dr. Lauren Blekkenhorst, autorul principal al studiului. Si trebuie sa ne reaminm că bolile cardiovasculare sunt una dintre cauzele principale de deces din lume.

Adauga un comentariu