WoW!

De Crăciun, parfumează-ţi casa cu esenţe naturale!

Publicat: 26 dec. 2019

Orele până la Crăciun sunt numărate. Curăţenia este în toi, bunătăţile sunt şi ele în pregătire, totul se desfăşoară conform planului. Ca să intensifici atmosfera de sărbătoare, parfumează casa cu aromele specific Crăciunului. Iată câteva mici trucuri!

Sarmalele au început să sfârâie în cuptor,mirosul de cozonaci începe să cucerească tot mai mult teren,datorită gospodinelor care prepară din vreme preparatele delicioase pentru Sărbători. Ce mai,vine Crăciunul! Poţi intensifica atmosfera magică folosind câteva trucuri simple şi înmiresmate.

Cel mai des folosite esenţe specifice Sărbătorilor de iarnă sunt scorţişoara,vanilia,cuişoarele,bradul,pinul,ciocolată şi citricele,în special portocalele. Profită la maximum de aceste parfumuri şi îmbracă-ţi casă în arome de poveste.

Poţi folosi şi uleiurile esenţiale aferente,pentru că sunt mai puternice şi persistă mai mult. Anul acesta evită substanţele chimice din odorizantele din comerţ. Alternativele naturale sunt sănătoase şi au parfum îmbătător. Şi sunt la îndemâna oricui – le găseşti în magazinele de tip plafar.

Scorţişoară şi cuişoare

Cel mai răspândit parfum de sărbători este cel dat de scorţişoară. Poţi folosi beţe de scorţişoară,pe care le aşezi oriunde prin casă.

Acelaşi efect magic îl poţi obţine şi dacă pui grămăjoare de cuişoare în locurile strategice din casă. Dacă vrei să intensifici mirosul descorţişoară,fierbe un litru de apă şi pune câteva beţe de scorţişoară în vas. În câteva minute,casa ta va fi pur şi simplu delicioasă,iar parfumul se va răspândi până la vecini.

Potpourri-uri din ceaiuri

Cu siguranţă ai ceaiuri în casă. Le poţi folosi pe cele mai aromate,cum sunt cele de tei,de lavandă,de salvie,de mentă şi chiar şi de ceai verde să faci pot pourri-uri naturale.

Într-un săculeţ din pânză pune plante aromatice pisate şi mărunţite şi stropeşte-le cu puţin ulei esenţial de vanilie. Camera unde este amplasat săculeţul parfumat va avea un miros împrospătat şi delicat.

Beţe de vanilie

În afară de beţele de scorţişoară,îţi propun să achiziţionezi şi beţe de vanilie. Vrei să-ţi ademeneşti invitaţii cu un miros deosebit de Sărbători? Pune câteva beţe vanilate într-o tavă de copt şi bag-o în cuptor aproximativ o jumătate de oră,alături de zece cuişoare.

După ce scoţi tava din cuptor,pune vanilia şi cuişoarele într-un bol decorativ,pe care îl laşi într-un colţ al camerei. Poţi folosi această soluţie şi când vrei ca hainele tale să aibă un parfum deosebit,de curat şi înmiresmat,deopotrivă.

Brad şi citrice

Sărbătorile de iarnă parcă nu au farmec dacă în casă nu miroase a brad. Poţi să faci toate preparatele culinare specifice de Crăciun,dacă nu ai brad,degeaba. Poţi pune câteva crenguţe pe masă,decorate frumos. Îţi sugerez să faci o coroniţă din bradşi flori parfumate,la care poţi ataşa globuleţe şi clopoţei.

Coroniţa poate atârna la uşă sau o poţi agăţa undeva la fereastră. Ca să completezi atmosfera de Sărbători de iarnă,nu uita de portocale. Sunt nelipsite din tabloul magic al zilelor festive de sfârşit de an.loading...

Adauga un comentariu