Local

De la ”Electric Castle”, la ”Hangariada”. Ieșeanul nu are studii muzicale, dar este printre cei mai căutați DJ la festivalurile din țară! – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 21 apr. 2022
_____ Vizualizări 14 Comentarii
De la Electric Castle la Hangariada. Ieșeanul nu are studii muzicale dar este printre cei mai căutați DJ la festivalurile din țară - GALERIE FOTO  VIDEO
Gradient este un artist din Iași, care a învățat de pe internet să facă muzică electronică

Un ieșean a ajuns să pună muzică la cele mai cunoscute festivaluri din țară, deși nu are studii muzicale, pasiunea find cea care l-a condus spre succes. Ieșenii îl vor putea vedea pe Gradient la Festivalul ”Hangariada” și la majoritatea petrecerilor din Iași, cu muzică electronică.

Gradient este un artist local care și-a construit cu multă muncă și răbdare cariera muzicală. Deși nu are studii în domeniul muzical, a învățat de pe internet și a ajuns să pună muzică la cele mai cunoscute festivaluri din țară. Acesta este DJ și a transformat pasiunea pentru sunet și muzică într-un adevărat job.

Cum a ajuns un ieșean să pună muzică la cele mai mari festivaluri din țară

Gradient a fost unul dintre artiștii care a pus muzică la ”Electric Castle 2021”. Acesta a câștigat un concurs la care artiștii își trimit materialele pentru a fi selectați de o comisie.

Andrei Ghercă este numele real al artistului care se exprimă prin muzica pe care o creează cu ajutorul tehnologiei. Acesta consideră că un DJ este cel care dă tonul petrecerii și care, prin ritmurile muzicii, creează un univers.

”Un DJ este un entertainer, un artist ce se folosește de cunoștințele sale în muzică pentru a crea ambianța necesară unui loc. Că ești pe o terasă, la un club, în mașină, și asculți radio, el te face să dansezi, să plângi sau să pleci. Pasiunea mea a început din dragoste pentru sunet, am învățat cum sunt sunetele create folosind tehnologia actuală, pornind de la dorința de a-mi exprima sentimentele într-un mod diferit și plăcut”, menționează Gradient.

Artistul este prezent la mai toate petrecerile de muzică electronică, iar stilurile pe care le abordează sunt diverse, creând câte ceva pentru orice ocazie.

De la ”Electric Castle”, la ”Hangariada”

La finalul lunii mai 2022 are loc festivalul ”Hangariada” la Iași, iar Gradient este pe lista invitaților. Acesta va mixa împreună cu Mitrăuț, un artist cu care Gradient colaborează.

Printre petreceri și concerte, Gradient a făcut și ”sound design” pentru un spectacol de teatru din spațiul independent, unde a colaborat cu 2 artiști tineri din lumea teatrului.

”Momentan colaborez cu mai mulți artiști, Mitrăuț pentru petreceri și evenimente, Diana Udrea și Gușă Alexandru-la teatru, și plănuiesc colaborarea cu mai mulți artiști în viitor, ca urmare a înființării unui «Label», alături de încă 4 colegi DJ. Muzica pe care o creez ajunge în mai multe locuri, în lumea pașilor de dans la petreceri de house, techno break, la liniștea camerei mele cu instrumentale downtempo sau în lumea cinematică, prin coloana sonoră sau sound design-ul de la teatru”, completează artistul.

Dacă la petreceri sau în studio Gradient știe să facă atmosferă și să îmbie ascultătorii spre dans, în viața cotidiană Andrei Ghercă lucrează la o corporație. Prin multă muncă și perseverență un ieșean a ajuns să pună muzică la cele mai cunoscute festivaluri din țară.

Comentarii
Adauga un comentariu