Cancan ultimă oră

De necrezut! Ce studii are Andreea Esca, de fapt, și ce salariu „gigantic” primește de la Pro TV

Publicat: 24 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De necrezut Ce studii are Andreea Esca de fapt și ce salariu gigantic primește de la Pro TV
Andreea Esca este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de știri de la noi din țară

Andreea Esca reprezintă o personalitate marcantă în televiziunea românească. De ani de zile, aceasta este una dintre cele mai îndrăgite și respectate prezentatoare TV din România, iar de 20 de ani se află la același pupitru al Știrilor Pro TV. Am aflat ce studii are Andreea Esca, de fapt, și ce salariu „gigantic” primește de la Pro TV, postul tv care a făcut-o faimoasă.

De 20 de ani prezintă știrile, fiind și una dintre cele mai longevive prezentatoare de știri din țară. Andreea Esca și-a început cariera în televiziune, după o lungă experiență în cadrul CNN și absolvirea studiilor.

Ce studii are Andreea Esca?

Andreea Esca a avut o lungă experiență teoretică în cadrul mai multor instituții de învățământ și, între timp, a acumulat și experiență în câmpul profesional. Andreea Esca a urmat școala sportivă „Emil Racoviță” din București până în clasa a VIII-a. Apoi, prezentatoarea de știri a terminat Liceul ”Gheorghe Lazăr”, tot din Capitală, apoi a absolvit studii universitare şi postuniversitare la Școala Superioară de Jurnalism. Ulterior a urmat programe de pregătire profesională la: Centrul pentru Jurnalism Independent (Praga), CNN Atlanta (SUA) şi în Atena, Grecia (1994).

Andreea Esca a acumulat experiență și în cadrul CNN, având un stagiu. După ce a terminat stagiul în SUA, a revenit în România unde a acceptat oferta Pro TV de editor-prezentator de știri.

Câți bani încasează Andreea Esca în cadrul Pro TV?

Potrivit informațiilor, Andreea Esca ar încasa aproximativ 5000 de euro lunar. Totuși, nu se știe dacă aceasta este suma exactă pe care o ia de la postul de televiziune, însă prezentatoarea de știri are și alte contracte pe lângă cel de prezentator de știri. Andreea Esca încasează bani și din anumite contracte de publicitate, dar și din propriile afaceri.

Pentru a-și asigura un trai mai mult decât decent, vedeta TV și soțul ei au ales să investească în piața imobiliară, dar și în turism și au o firmă de produse cosmetice. De asemenea, Andreea Esca este și publisher al revistei online AList Magazine.

Investiții în ramura imobiliară

Pasiunea față de ramura imobiliară a început mai bine de 15 ani în urmă, când, în anul 2004, a început achiziția unei vile în Capitală, care era estimată la suma de 350.000 de euro. Iar, mai apoi, Andreea Esca a bifat o altă clădire, istorică, tot în Capitală, în zona Armenească. Clădirea a fost estimată la aproximativ 500.000 de euro, iar la vremea respectivă imobilul era închiriat unei agenții de publicitate. Doi ani mai târziu, cuplul și-a achiziționat o vilă pe malul lacului Snagov, iar apoi au cumpărat o altă locuință la poalele Munților Făgăraș, în Porumbacu de Sus, satul bunicilor prezentatoarei TV.

Ulterior, Andreea Esca și soțul ei au mai făcut o investiție în Cluj-Napoca, cumpărând un teren de 439 de metri pătrați, unde se află și o clădire istorică. Imobilul a fost restaurat și a fost transformat într-un hotel cu apartamente de lux. În 2017, familia s-a axat și pe zona de turism. Au achiziționat mai multe case în zona Porumbacu de Sus pe care le-au transformat într-un lanț de pensiuni. Pe de altă parte, Andreea Esca a fost nevoită să închidă și șapte magazine de haine destinate celor mici, scria Click în 2019.

Adauga un comentariu