Prima pagină » Magazin » De unde se poate achiziționa o vinietă elvețiană: Opțiuni cu amănuntul și online

De unde se poate achiziționa o vinietă elvețiană: Opțiuni cu amănuntul și online

20 mai 2024, 14:16,
BZI.ro, în Magazin

Nu uitați să aveți o vinieta valabilă atunci când conduceți prin Elveția. Toți călătorii sunt obligați să plătească taxa de drum, care poate fi făcută personal sau electronic. Puteți alege un autocolant de taxare de la o benzinărie sau puteți obține vinieta digitală online.

Cerința privind vinieta din Elveția

Vinieta servește drept dovadă a plății taxei de trecere pentru utilizarea autostrăzilor din Elveția. Aceasta este disponibilă în două formate diferite: adezivă și online. Acestea funcționează în mod similar, așa că alegeți metoda care va fi cea mai convenabilă pentru călătoria dumneavoastră.

Autoritățile elvețiene folosesc banii colectați din vânzarea vinietelor pentru a finanța întreținerea drumurilor. În acest fel, toți șoferii se pot bucura de cel mai înalt confort și siguranță în timpul călătoriilor. Toate vehiculele cu o greutate totală mai mică de 3,5 tone trebuie să plătească taxa de drum.

Dacă nu doriți să folosiți vinieta elvețiană, puteți omite rutele plătite. Cu toate acestea, astfel de călătorii necesită de obicei mai mult timp, iar calitatea drumurilor poate să nu fie cea mai bună.

Vignetă elvețiană rămâne valabilă timp de un an (de la 1 decembrie a anului precedent până la 31 ianuarie a anului următor). În prezent, nu există viniete pentru călătoriile mai scurte.

Nu uitați că neplata taxei rutiere obligatorii se va solda cu sancțiuni financiare.

Comoditatea vinietei elvețiene online

Din vara anului 2023, Elveția operează un sistem de taxare online. Acesta le permite șoferilor să plătească taxa de drum în mod electronic. Această soluție este utilizată pe scară largă atât de călătorii locali, cât și de cei internaționali, deoarece este rapidă și convenabilă.

Cum să cumpărați online o vinietă elvețiană de autostradă

  • Faceți clic pe butonul de comandă pentru o vinieta de autostradă din Elveția.
  • Completați formularul de înregistrare cu datele esențiale.
  • Asigurați-vă că formularul nu conține nicio greșeală de ortografie.
  • Acoperiți taxa de trecere cu un card de credit sau cu un transfer bancar.

O confirmare a plății va fi trimisă la adresa dvs. de e-mail. Nu trebuie să o imprimați. Vă recomandăm să descărcați pur și simplu documentul pe smartphone-ul dumneavoastră. Numărul de înmatriculare al autovehiculului dvs. este acum salvat în sistemul elvețian de taxare online.

Vignetă autocolantă cu amănuntul în Elveția

Cei care nu sunt fani ai noilor tehnologii pot cumpăra vinieta elvețiană în persoană. Tot ce trebuie să faceți este să vizitați unul dintre punctele de vânzare (puncte de trecere a frontierei, benzinării, oficii poștale). Acolo, cereți o autocolantă de taxare. Nu uitați că nu întotdeauna sunt acceptate cardurile.

Cum să obțineți o vinietă de taxare pentru Elveția

  • Găsiți cel mai apropiat punct de vânzare de viniete elvețiene.
  • Furnizați informații despre mașina sau motocicleta dumneavoastră.
  • Plătiți suma necesară pentru taxa de drum cu taxă.
  • Verificați dacă toate informațiile sunt corecte.

Când primiți autocolantul vinietei elvețiene, atașați-l pe parbrizul mașinii dumneavoastră. Dacă o plasați în alt mod, aceasta va fi considerată invalidă. Prin urmare, lipiți-o cu atenție pentru a evita probleme inutile. Îndepărtați-o numai după expirare.

Cumpărarea unei viniete digitale cu Vignette Express

Vă recomandăm să folosiți serviciile Vignette Express sau VignetteToll. Sunt o echipă de experți în taxe de drum care se ocupă de formalități pentru dumneavoastră. Pur și simplu completați formularul de înregistrare online, iar ei se vor ocupa de restul. O vinietă gata pregătită vă va fi livrată prin e-mail.

Cu Vignette Express, plata taxei de trecere obligatorii pentru utilizarea autostrăzilor și drumurilor expres elvețiene va fi floare la ureche. Contactați-i direct pentru informații suplimentare.

Comparație: Vignetă cu amănuntul și online

În funcție de nevoile dumneavoastră, alegeți vinieta online sau autocolantul de taxare.

Taxa de drum digitală este foarte convenabilă, deoarece vă permite să obțineți vinieta necesară înainte de călătorie. În acest fel, vă puteți bucura de călătorii fără stres. Mai mult, întreaga procedură poate fi finalizată în câteva minute, din confortul casei dumneavoastră.

Cumpărarea vinietei standard de taxare nu este complicată, dar plasarea acesteia pe vehicul poate fi problematică. Dacă o lipiți pe partea greșită a mașinii, puteți fi amendat. Cu toate acestea, este o metodă sigură de a plăti taxa obligatorie pentru utilizarea drumurilor elvețiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *