Local

Dealer de etnobotanice, lăsat în libertate! „Mascații” îl prinseseră cu sute de grame de substanță canabinoidă!

Publicat: 11 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dealer de etnobotanice lăsat în libertate Mascații îl prinseseră cu sute de grame de substanță canabinoidă
Substanțe etnobotanice

Un individ acuzat că este dealer de substanțe etnobotanice a fost condamnat cu suspendare de judecătorii ieșeni. Magistrații au dispus și punerea de îndată în libertate a lui Gabriel Viorel Gorovei. Instanța a confiscat de la acesta sute de grame de substanță canabinoidă

Un individ acuzat că este dealer de substanțe etnobotanice a fost condamnat ieri la 9 luni de închisoare, cu suspendare, de judecătorii ieșeni, sub acuzația de efectuare de operațiuni fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Prin sentință, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au dispus și punerea de îndată în libertate a lui Gabriel Viorel Gorovei.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 80 de zile, fie la Direcția de Asistență Comunitară, fie la Spitalul Clinic de Recuperare Iași. Dispune confiscarea specială a următoarelor produse susceptibile de a avea efecte psihoactive: cantitatea de 5,96 grame pulbere care conține 5F-MDMB-PICA (substanță canabinoidă) și cantitatea de 254,30 de grame pulbere care conține 5F-MDMB-PICA. Dispune confiscarea specială a sumei de 11.992 de lei, ce a fost folosită de inculpat la săvârșirea infracțiunii. De asemenea, dispune confiscarea specială a sumei de 3.415 lei, sumă obținută de inculpat ca urmare a vânzării produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive”, au precizat judecătorii.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

„Mascații” l-au prins pe Gabriel Viorel Gorovei cu sute de grame de substanță canabinoidă!

Procesul lui Gabriel Viorel Gorovei a început pe 24 iunie 2020. Asta, după ce, la mijlocul lunii mai, ieșeanul fusese încătușat de anchetatori. La data respectivă, „mascații” DIICOT l-au ridicat pe ieșean. Procurorii au propus arestarea preventivă a lui Gabriel Viorel Gorovei, pentru 30 de zile, sub acuzația de efectuarea de operațiuni fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iași în ceea ce îl privește pe inculpatul Gorovei Gabriel Viorel și, în consecință, dispune arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru efectuarea de operațiuni fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe o durată de 30 de zile”, au precizat atunci magistrații ieșeni.

„Mascații” au dat buzna peste suspect

Judecătorii ieșeni au mai menționat, în ceea ce îl privește pe Gabriel Viorel Gorovei, că s-a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă. Potrivit procurorilor DIICOT Iași, la mijlocul lunii mai 2020, tânărul a fost prins având asupra lui substanțe interzise. Așadar, în urma acțiunii efectuată de „mascați”, Gabriel Viorel Gorovei a fost dus la audieri, iar, mai apoi, a fost reținut pentru 24 de ore de către oamenii legii.

Ulterior, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iași au decis să propună arestarea preventivă a lui Gabriel Gorovei, pentru 30 de zile, sub acuzația de efectuarea de operațiuni fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (substanță canabinoidă).
În ultimii ani, consumul de produse etnobotanice a luat amploare în Iași, tot mai mulți tineri ajungând la spital în stare gravă tocmai din acest motiv. Dacă inițial aceste produse erau legale, la scurt timp, ele au fost interzise de către autorități. Chiar din acest motiv tânărul ieșean Gabriel Viorel Gorovei a fost ridicat de către „mascații” DIICOT.

Adauga un comentariu