Actualitate

Decizie bomba la Curtea de Apel! O intreaga retea de crima organizata a iesit din arest!

Publicat: 16 ian. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decizie bomba la Curtea de Apel O intreaga retea de crima organizata a iesit din arest
1

@ Dupa cateva luni bune petrecute in spatele gratiilor, membrii uneia dintre cele mai importante retele de trafic de droguri ce alimenteaza piata neagra a Iasului au fost lasati sa plece acasa @”Decizia Curtii de Apel intareste solutia instantei de fond, care a sanctionat neregularitatile existente in actul de sesizare al instantei”, a declarat avocatul Irina Iacob

Membrii uneia dintre cele mai periculoase retele de trafic de droguri din Iasi au iesit, ieri dupa-amiaza, din spatele gratiilor. Judecatorii au considerat ca procurorii n-au descris faptele comise de acestia corespunzator si astfel, au dispus sa-i lase in libertate. Evident, va fi una dintre cele mai controversate decizii luate de judecatorii ieseni in ultima vreme. In prima faza, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis eliberarea traficantilor cu cateva zile inainte de Craciun, insa procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) au declarat recurs. Eliberarea traficantilor era o consecinta a faptului ca judecatorii au considerat ca rechizitoriul nu descrie foarte bine faptele comise si trebuie refacut de procurori.

Ieri, recursul formulat de DIICOT a fost respins. Constantin Grigoriu, Emilian Alexandru Butescu, Gheorghe Florin Mitu, Ionut Razvan Stegaru, Ioana Alexandra Butescu si Ovidiu Bogdan Musteata si-au petrecut noaptea in libertate dupa cateva luni in care au trait in spatele gratiilor. In acest dosar, procurorii DIICOT au reusit sa stabileasca un record al ultimilor ani pentru ca au realizat doua flagrante in aceeasi zi, in care au fost implicati membrii aceleiasi retele.

„Decizia Curtii de Apel intareste solutia instantei de fond care a sanctionat neregularitatile existente in actul de sesizare al instantei”, a declarat, ieri, avocatul Irina Iacob, aparatorul a doi dintre acuzatii din dosar. Reteaua si-a inceput activitatea in 2012. Erau implicati zeci de tineri. Unii procurau drogurile din Spania si din Italia, altii se ocupau de racolarea clientilor si distributia pe piata. Drogurile erau trimise de colaboratorii lor din strainatate prin intermediul mijloacelor de transport in comun. Erau ascunse in pungile cu produse alimentare sau intre hainele trimise. Liderii retelei nu mergeau personal sa ridice aceste colete, ci trimiteau si alti tineri implicati in afacere. Fiecare avea partea lui de castig. Doar de la inceputul anului 2013 si pana in luna mai, prin intermediul acestei retele, ar fi fost introdusa in tara si comercializata cantitatea de 3 kilograme de canabis. Anchetatorii sustin ca produceau aproximativ 15.000 euro lunar.

Adauga un comentariu