Actualitate

Decizie de ultimă oră! Pacienţii asimptomatici cu Covid-19 pot fi declaraţi vindecaţi de medicul de familie

Publicat: 10 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decizie de ultimă oră Pacienţii asimptomatici cu Covid-19 pot fi declaraţi vindecaţi de medicul de familie
Pacienții asimptomatici cu Covid-19 pot fi declarați vindecați de medicii de familie

Noi reguli intra în vigoare în România privind persoanele infectate cu noul coronavirus, însă fără a prezenta simptome specifice acestei boli. Conform unui document publicat în Monitorul Oficial, medicii de familie pot declara vindecaţi pacienţii care stau acasă timp de 14 zile, iar retestarea după aceste două săptămâni nu va mai fi necesară.

„Un nou Ordin al ministrului Sănătății, privind modalitatea de aplicare, de către DSP, INSP, spitale, servicii de ambulanță și medici de familie aduce reguli mai clare pentru cei de la DSP, informează sursa citată anterior. Mai mult decât atât, acestora li se menționează ce trbeuie să facă atunci când nu au personal suficient, dar este schițat și traseul unui pacient testat pozitiv pentru noul coronavirus.”, conform sursei citate.

Ce trebuie să facă pacienții care au simptome de COVID-19

În cazul în care un pacient are simptomele unei infecții respiratorii acute, el ar trebui să rămână în casă și să își anunțe medicul de familie și să sune la 112.

Ulterior, acesta va aștepta o ambulanță, care îl va transporta la o unitate medicală, în vederea examinării simptomelor. În cazul în care simptomele sunt deja grave, el va fi internat în spital, unde va fi îngrijit și i se vor recolta probe pentru testul de COVID-19.

În cazul în care simptomele sunt uzuale, i se vor recolta probe, iar apoi rezultatul va fi transmis către DSP, iar cei de la Direcția de Sănătate Publică îl vor comunica pacientului.

Mai mult decât atât, în cazul pacienților care au simtomatologie de COVID-19, pe care medicii o pot vedea în timpul unui CT, chiar dacă un test negativ pentru SARS-CoV-2, vor fi tratați ca și pacienți pozitiv, iar testul le va fi repetat la 48 de ore.

Adauga un comentariu