Local

Decizie de ultimă oră! Primarul Mihai Chirica l-a suspendat din funcţie pe arhitectul şef Alexandru Florin Mustiață – LIVE VIDEO

Publicat: 19 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decizie de ultimă oră Primarul Mihai Chirica l-a suspendat din funcţie pe arhitectul şef Alexandru Florin Mustiață - LIVE VIDEO
Arhitect șef Alexandru Florin Mustiață

Primarul Municipiului Iaşi a luat o decizie de ultimă oră. Joi, 19 noiembrie 2020, edilul Mihai Chirica l-a suspendat din funcţie pe arhitectul şef Alexandru Florin Mustiață. Acesta va fi trimis în Comisia de Disciplină.

Edilul Mihai Chirica a anunţat astăzi, 19 noiembrie 2020, că l-a suspendat din funcţie pe Alexandru Mustiață, arhitectul şef al primăriei. Decizia a fost luată după ce acesta nu a făcut nimic pentru a iniţia schimbul de terenuri cu proprietarul unei suprafeţe de teren din strada Strămoşilor, cartierul Dacia. Proiectul din strada Strămoşilor a fost iniţiat în 2017, proprietarii terenului din Dacia fiind Vlăduț Alin Dudău, Ioan Ovidiu Mihalache şi Claudia Iulia Mihalache. Funcţia de arhitect şef va fi preluată de Raluca Andreea Mocanu, şef serviciu la Direcţia de Urbanism.

Edilul municipiului Iași a anunțat faptul că la suspendat pe arhitectul șef al orașului, Alexandru Florin Mustiață

”A dispărut conventuirea dintre mine şi arhitectul şef. Asta e situaţia”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Funcţia de arhitect şef va fi preluată de Raluca Andreea Mocanu, şef serviciu la Direcţia de Urbanism. Maşina de serviciu şi şoferul i-au fost retrase directorului de investiţii Dumitru Tomorug, pentru lipsa rezultatelor din cadrul direcţiei. Maşina a fost transferată la directoarea Viorica Bostan, considerată de primarul Mihai Chirica mult mai activă.

Florin Alexandru Mustiață a fost demis de primarul Mihai Chirica

Edilul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a transmis astăzi, 19 noiembrie 2020, o demitere din cadrul Direcției de Urbanism. Arhitectul șef Alexandru Florin Mustiață a pierdut funcția pe care o deținea, după ce nu ar fi respectat mai multe dispoziții date de primarul orașului Iași. Atribuțiile fostului arhitect șef vor fi preluate de Raluca Mocanu.

„Importantă nu e organigrama unei instituţii, ci importanţi sunt oamenii care ocupa acele funcţii. Avem oameni foarte competenţi. Nu dăm foc pădurilor din cauza uscaturilor. Asta ne face să ne concentrăm şi mai mult în ceea ce priveşte activitatea unui angajat. Mie nu-mi place să lovesc la bază, îmi place să lovesc la vârf. Atâta timp când Direcţia de Urbanism vede că nu glumesc cu şeful, ar trebui să fie foarte atenţi ceilalţi angajaţi asupra a ce fac acolo.

Suspendarea atribuţiilor pe perioada derulării anchetei pe care o face Comisia de Disciplină, în urma unor neglijente grave de serviciu pe care le-a avut în gestionarea unui proiect de dezvoltare urbană pe strada Strămoşilor nr 49a. Pentru că nu a ţinut cont de ce am dat eu dispoziţie în anul 2019, mai mult ca şi cel care era implicat acolo ca proprietar a fost de acord cu pasul făcut pentru a face un schimb de terenuri sau o înstrăinare de terenuri care să rămână în interiorul Asociaţiei de Proprietari. A neglijat sau nu a făcut-o cu rea credinţă, arata lipsa de profesionalism şi atitudine faţă de primarul Municipiul Iaşi. Ca urmare, i-am retras orice atribuţie, am sesizat şi Instituţia Prefectului pentru că am găsit greşeli în interiorul documentaţiei. Nu rămâne nimic suspendat acolo, lucrurile vor merge în continuare. Nu este nicio pierdere majoră acolo, voi munci eu mai mult şi voi suplini lipsa prezenţei sale. Atribuţiile le preia Raluca Mocanu. Sper să reuşesc să o răsplătesc”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu